Talijanski mafijaš 20 godina skrivao se od policije, a uhićen je zahvaljujući fotografiji s Googleovih karata

Fotografija pored voćarne snimljena Googleovom Street View kamerom bila je ključna prilikom uhićenja sicilijanskog mafijaša koji je bio u bijegu 2 desetljeća.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.01.2022. / 10:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Gioacchino Gammino prije dvadeset godina pobjegao je iz rimskog zatvora gdje je trebao provesti ostatak svog života. Poznati sicilijanski mafijaš na doživotni zatvor osuđen je zbog ubojstva, no od 2002. njemu se izgubio svaki trag te je postao jedan od najtraženijih mafijaških bjegunaca. U njegovom slučaju pokazalo se da je izraz kako je pravda spora, ali dostižna istinit te je nedavno uhićen u Španjolskoj, a posebno je zanimljiv način na koji je pao.

Zatvor (Foto: Thinkstock) Pa ti ignoriraj tehnologiju: Ubojica mafijaškog šefa uhvaćen zbog – pametnog sata

Naime, odao ga je Google, odnosno Googleove karte. Opcija na njihovim kartama Street View koja omogućava detaljan prikaz područja pretraživanja, mnogima je pomogla u snalaženju u novim gradovima, no kako se na tim fotografijama prikazuju i ljudi, objekti s kućnim brojevima, automobili s registracijama i slično, prilično je kontroverzna, iako Google zamućuje najvažnije detalje s fotografija.

Policija koja se oglasila o njegovom uhićenju nije objavila previše detalja, no naglasili kako su im u tome pomogle upravo Googleove karte. Naime, nakon što je policija na fotografiji opcije Street View u jednom španjolskom gradiću u blizini Madrida pored voćarne primijetila muškarca koji izgleda poput Gammina, intenzivirali su istragu koja je na kraju rezultirala uhićenjem.

Mafijaš je u gradu Galapagaru živio pod lažnim imenom i, s obzirom na to da je bio u bijegu čak 20 godina, vjerojatno je mislio da je prilično siguran i da će ga teško pronaći. Ipak, nije računao na Google i kamere s njihovih automobila koje su ga “uhvatile” pored voćarne i zahvaljujući kojima je na kraju i uhićen.

Slika nije dostupna Jeste li se ikada zapitali kako Google izračunava rute i vrijeme putovanja u kartama? Sada imamo odgovor

Prema CNN-u, ovaj je mafijaš trenutačno u španjolskom zatvoru te bi ga sljedeći mjesec trebali prebaciti u Italiju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti