Vratili se za pregovarački stol: Facebook je ponovno prihvatio Australiju za prijatelja, ali samo uvjetno

Facebook je službeno objavio kako nije promijenio svoj stav kojim se protivi zakonskoj odredbi prema kojoj društvene mreže moraju plaćati za poveznice koje nude za dijeljenje vijesti.

Hina | 20.02.2021. / 08:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Australski premijer Scott Morrison izjavio je u subotu kako se tehnološki gigant Facebook vratio za pregovarački stol nakon što je ranije ovoga tjedna blokirao vijesti na svojoj stranici u toj zemlji.

Nagla odluka Facebooka kojoj je onemogućio Australcima dijeljenje vijesti na toj stranici te skidanje kako domaćih tako i stranih informacijskih servisa za posljedicu je imao i brisanje nekoliko vladinih računa zbog čega je ta tvrtka na sebe navukla bijes.

Facebook nas je uvjetno ponovno prihvatio za prijatelja. Ono što mene veseli jest činjenica da se Facebook vratio za stol, kazao je Morrison na subotnjoj konferenciji za medije.

Slika nije dostupna Pljušte reakcije na Facebookov potez: "Arogantni", "Misle da su veći od svih", "Ponašaju se poput Sjeverne Koreje", "Facebook nije kompatibilan s demokracijom"...

Facebook, ilustracija Facebookov prkos: Blokirali medijske sadržaje na svojoj mreži i stvorili kaotičnu situaciju za korisnike

Facebook je službeno objavio kako nije promijenio svoj stav kojim se protivi zakonskoj odredbi prema kojoj društvene mreže moraju plaćati za poveznice koje nude za dijeljenje vijesti. Australija je prva zemlja koja je uvela takvu odredbu, a istu mogućnost je najavila i Kanada.

Australski rizničar Josh Frydenberg u petak je izjavio kako je po tom pitanju razgovarao s izvršnim predsjednikom Facebooka Markom Zuckerbergom te kako se očekuju daljnji razgovori tijekom vikenda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti