Želite mir i privatnost u kućnom uredu? Panasonic ima zanimljivo rješenje

Kombinacija stola i zaštitnih pregrada trebala bi omogućiti privatnost i mjesto na kojem se može u miru i bez ometanja raditi iz kuće.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.08.2020. / 12:53

Mnogima koji su tijekom pandemije svoje radno mjesto zamijenili s kućnim uredima problem je bio pronaći mjesto u svoja četiri zida u kojem neće imati (previše) distrakcija i moći će se koncentrirati na posao. Istraživanje koje je proveo Panasonic pokazalo je da oko polovice ispitanih radi u dnevnoj sobi u kojoj se teško sakriti od ukućana i imati mjesto u kojem se može u miru raditi, komunicirati putem Zooma, Skypea i drugih alata.

Slika nije dostupna Posljedice korone: Sve više zaposlenika želi raditi od kuće, a to bi moglo uzrokovati disrupciju tržišta rada

Panasonicovi dizajneri pronašli su rješenje za osobe kojima treba privatnost u kućnim uredima te je riječ o kombinaciji radnog stola i pregrada nazvanoj Komoru koja će se tijekom sljedećeg mjeseca pojaviti u Japanu po cijeni od oko 835 dolara. Kao što je vidljivo iz fotografija, dizajn Komorua prilično je jednostavan - sastoji se od radnog stola povezanog s dvije pregrade čija visina iznosi 120 cm, što je dovoljno da osobi koja sjedi pruži željenu privatnost.

Pregrade su napravljene od perforiranih ploča te se s obje strane ploče nalaze rupice zahvaljujući kojima je u potpunosti moguće prilagoditi taj mini-ured svojim potrebama. Npr. s unutarnje strane mogu se postaviti papiri, ploče i ostale uredske stvari važne za svakodnevni posao, dok se s vanjske strane mogu postaviti slike i razne druge osobne/kućne stvari pa se Komoru može savršeno uklopiti u domaći ambijent. Kako bi se što bolje odgovarali postojećem namještaju i izgledu sobe, stol i pregrade bit će dostupne u različitim bojama.

Slika nije dostupna Moderna tehnologija omogućila nam je rad od kuće, a na zakonodavcu je sad da to pretvori u "novo normalno"

Komoru je zanimljivo rješenje za sve one koji rade u stanovima u kojima nema previše mjesta, no ako imate kuću s dvorištem, a razmišljate o posebnom uredu, svakako pogledajte ovo rješenje za savršeni dvorišni ured.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti