Galerija

Mnogima koji su tijekom pandemije svoje radno mjesto zamijenili s kućnim uredima problem je bio pronaći mjesto u svoja četiri zida u kojem neće imati (previše) distrakcija i moći će se koncentrirati na posao. Istraživanje koje je proveo Panasonic pokazalo je da oko polovice ispitanih radi u dnevnoj sobi u kojoj se teško sakriti od ukućana i imati mjesto u kojem se može u miru raditi, komunicirati putem Zooma, Skypea i drugih alata.

Komoru (Foto: Panasonic)

Panasonicovi dizajneri pronašli su rješenje za osobe kojima treba privatnost u kućnim uredima te je riječ o kombinaciji radnog stola i pregrada nazvanoj Komoru koja će se tijekom sljedećeg mjeseca pojaviti u Japanu po cijeni od oko 835 dolara. Kao što je vidljivo iz fotografija, dizajn Komorua prilično je jednostavan - sastoji se od radnog stola povezanog s dvije pregrade čija visina iznosi 120 cm, što je dovoljno da osobi koja sjedi pruži željenu privatnost.

Komoru (Foto: Panasonic)

Pregrade su napravljene od perforiranih ploča te se s obje strane ploče nalaze rupice zahvaljujući kojima je u potpunosti moguće prilagoditi taj mini-ured svojim potrebama. Npr. s unutarnje strane mogu se postaviti papiri, ploče i ostale uredske stvari važne za svakodnevni posao, dok se s vanjske strane mogu postaviti slike i razne druge osobne/kućne stvari pa se Komoru može savršeno uklopiti u domaći ambijent. Kako bi se što bolje odgovarali postojećem namještaju i izgledu sobe, stol i pregrade bit će dostupne u različitim bojama.

Komoru je zanimljivo rješenje za sve one koji rade u stanovima u kojima nema previše mjesta, no ako imate kuću s dvorištem, a razmišljate o posebnom uredu, svakako pogledajte ovo rješenje za savršeni dvorišni ured.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju