Oni su neizostavan dio našeg digitalnog života: Evo koji emojiji su najpopularniji, a koje nikako ne biste trebali koristiti tijekom flerta

Polovici ispitanika lakše je izraziti emocije kroz emojije nego u telefonskom ili direktnom razgovoru, a isto toliko ih tvrdi da korištenje emojija pozitivno utječe na njihovo mentalno zdravlje.

Martina Čizmić | 17.07.2021. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Koristimo ih svaki dan u neformalnom dopisivanju kako bismo izrazili ono što riječi na ekranu ne mogu - emocije i reakcije na ono što smo pročitali. Emoji su postali neizostavan dio digitalnog života. Svake godine u ponudu se uvrštavaju novi emoji kako bi korisni mogli još bolje dočarati što osjećaju.

No, znate li koji je emoji najpopularniji odnosno najviše korišten? Prema istraživanju koje je, u povodu Svjetskog dana emojija, provela tvrtka Adobe, u svijetu se najčešće koristi emoji "plačem od smijeha" 😂, a slijede ga "palac gore"👍 i "crveno srce"❤️. Pet najpopularnijih emojija čine još i "namigni i pošalji poljubac"😘 te "tužno lice sa suzom"😢.

Čak 90 posto korisnika emojija vjeruju da im oni pomažu izraziti svoje osjećaje i raspoloženje, a 98 posto je uvjereno da im oni pomažu olakšati komunikaciju. Zanimljivo, 67 posto korisnika smatra da su ljudi koji koriste emojije zabavniji i prijateljski raspoloženi od ostatka.

Treba istaknuti i kako je polovici ispitanika lakše izraziti emocije kroz emojije nego u telefonskom ili direktnom razgovoru, a isto toliko ih tvrdi da korištenje emojija pozitivno utječe na njihovo mentalno zdravlje.

Čak 76 posto ispitanih istaknuo je kako su emojiji važan komunikacijski alat, a 88 posto je reklo kako osjećaju empatiju prema ljudima koji koriste emojije.

I na kraju, zanimljivost. Tri emojija koja vam tijekom flerta putem poruka ili servisa neće baš donijeti veliki uspjeh su "patlidžan"🍆, "breskvica"🍑 i "klaun"🤡. Pa ako želite biti zapamćeni, odaberite neke druge. Ponuda je zaista velika. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti