10 najboljih video igra u 2014. godini

Bliži se kraj godine te smo vam odlučili dati našu preporuku 10 najboljih video igra u 2014. godini.

Dino Musliu Dino Musliu | 27.12.2014. / 15:16

10 najboljih video igra u 2014. godini

Bliži se kraj godine te smo vam odlučili dati našu preporuku 10 najboljih video igra u 2014. godini. Ova godina nije razočarala gamere. Vidjeli smo mnoštvo zabavnih i intrigantnih naslova, a donosimo vam deset najboljih naslova koje morate zaigrati.

Prvi dio godine bio je ponešto slabiji te je na tržište izašlo svega nekoliko igra od kojih treba izdvojiti South Park: The Stick of Truth, Dark Soul 2 i PlayStation ekskluzivu Infamous Second Son. Druga polovica godine bila je nešto zanimljivija te je predstavljen veliki broj video igara.

U nastavku saznajte koje su to najbolje igre u 2014. godini. 

 

Wolfenstein: The New Order

 

 

Igra je smještena početkom 60-ih godina 20-og stoljeća nakon što su Nacisti osvojili Drugi svjetski rat. Poznati OSA agent William "B.J." Blazkowicz patio je od amnezije koju je primio u jeku rata kao posljedicu lošeg ishoda jedne tajne misije. Posljednjih 14 godina živio je u ludnici, bez ikakvog kontakta sa vanjskim svijetom. Nakon bijega početkom 60-ih, on pronalazi brutalan novi svijet pod vladavinom naprednijeg "starog" neprijatelja. Njegova je misija pokrenuti u Europi naizgled nemogući protunapad protiv nacističkih sila koje su pokorile čitav svijet.

 

Destiny

 

 

Destiny pripada žanru online pucačina iz prvog lica sa Sci-Fi tematikom u otvorenom sandbox svijetu. Radnja igre odvija se u dalekoj budućnosti u post-apokaliptičnom okruženju koje je slijedilo nakon prosperitetnog razdoblja istraživanja, mira i tehnološkog napretka poznatog pod nazivom "Golden Age". Nakon misterioznog događaja u kojem su sve ljudske kolonije na planetima diljem Sunčevog sustava nestale, jedini poznati preživjeli nalaze se na Zemlji. Igrači se nalaze u ulozi čuvara posljednjeg sigurnog grada na Zemlji, imajući na raspolaganju sposobnost korištenja nepoznate moći "The Light”.Destiny je spoj nevjerojatne priče i uvijek povezanog svemira ispunjenog akcijom i avanturom. Igrači mogu posjećivati različite planete na kojima se susreću s ostalima kako bi se zajednički borili protiv neprijatelja, razmjenjivali opremu, trgovali, kockali i slično.

 

World of Warcraft: Warlords of Draenor

 

 

U novom nastavku najpopularnije igre na svijetu istražite neprijateljski svijet Draenora, dom Orkova i Dranei rasa, te se upustite u uzbudljive avanture u potpuno novim zonama igre. Modeli i animacije za većinu postojećih karaktera svih rasa znatno su unaprijeđeni, u skladu sa prepoznatljivim stilom Warcrafta. U novom WoW-u imate priliku dostignite nove razine snage i otključati bonuse kako bi dodatno unaprijedili svoje sposobnosti do nove razine levela 100. 

 

Middle-earth: Shadow of Mordor

 

 

Radnja igre odvija se u vremenu između knjiga "The Hobbit" i "Gospodar Prstenova". Igrači preuzimaju ulogu ranger-a Talion, čija je obitelj ubijena pred njim u noći kada se Sauron i njegova vojska vratila u Mordor, nekoliko trenutaka prije nego su njega ubili. Zahvaljujući Duhu Osvete, Talion uskrsne, i kreće na put za Mordor tražeći osvetu za počinjena djela. 

 

Mario Kart 8

 

 

Ako ste vlasnik Wii U konzole onda je Mario Kart igra koju morate zaigrati. U Mario Kart 8, igrači kontrolirati likove iz Mario franšize i sudjelovanje u vožnji kartinga na različitim trkaćim stazama. Igrači mogu pomoću različitih predmeta ometati protivnike i tako dobiti prednost. Mario Kart 8 uvodi anti-gravitacijske dijelove koji omogućuju igračima da voze na zidovima ili stropovima. Ovo je najbolja društvena igra u kojoj mogu sudjelovati više igrača te igra ima nezaboravan multiplayer podržani putem Nintendo Network.

 

Far Cry 4

 

 

Far Cry 4 pripada žanru pucačina iz prvog lica. FC4 odvija se visoko u planinama Himalaja, na području Kyrata, zemlje okružene tradicijama i nasilju. Igrači se nalaze u ulozi Ajay Ghalea, koji se nalazi na putu za Kyrat kako bi ispunio posljednju želju svoje umiruće majke, no tamo ga dočeka građanski rat pokrenut s ciljem svrgavanja diktatora Pagan Mina. Kyrat se sastoji od velikog broja različitog okoliša, od šuma i zelenih površina pa sve do snijegom prekrivenih planina i litica, uz slobodu istraživanja svakog njegovog dijela. No osim prirodne ljepote, Kyrat je i opasno mjesto koje nastanjuju različite životinje poput leoparda, nosoroga, crnih orlova, slonova, jazavčara i ostalih.

 

Assassin Creed: Unity

 

 

Assassin’s Creed Unity pripada žanru akcijskih avantura iz trećeg lica. Unity se odvija na području Pariza za vrijeme Francuske revolucije. Glavni protagonist je Arno Dorian, rodom Francuz i rođen u Versaillesu čiji je biološki otac bio član Assassina. Nakon ubojstva oca, Arna posvaja obitelj koja ima viši položaj u odredu Templara. Arno okrivljuje sebe za ubojstvo posvojiteljskog oca te kreće na put iskupljenja koje će ga dovesti ujedno i do glavnih sila koje stoje iza Revolucije.

 

Dragon Age: Inquisition 

 

 

Novi Dragon Age pripada žanru akcijskih RPG-a. Na ovogodišnjem The Game Awards igra je proglašena najboljom igrom godine. 
Priča započinje jednim kataklizmički događajem koji je bacio zemlju Thedas u potpuni kaos. Zmajevi šire paniku sa neba, čarobnjaci ratuju sa templarima, narodi ustaju jedan protiv drugoga. Na igračima i njegovim suborcima, koji čine pokret inkvizicije, zadatak je vratiti red u nekoć mirnu zemlju. Igrajte na svoj način - Inquisition omogućuje igračima potpunu slobodu u kreiranju vlastitog lika i njegovih suboraca inkvizitora. Moguće je mijenjati izgled, vještine, i stil borbe. Sama glavna priča traje preko 45 sati a pošto se radi o igri otvorenog svijeta tu je više od 200 sati različitih misija. Ako planirate zaigrati jednu od igra sa ovog popisa Dragon Age dobiva najveću moguću preporuku.

 

Call of Duty: Advanced Warfare

 

 

CoD: Advanced Warfare odvija se 2054. godine u svijetu gdje je tehnološki napredak doveo do novih zastrašujućih oružja i novih vojnih pristupa. U takvom svijetu, privatne vojne korporacije postale su glavne vojne sile mnogih država. Kao najveća privatna vojna korporacija pojavljuje se Atlas na čijem je čelu Jonathan Irons kojeg glumi poznati hollywoodski glumac Kevin Spacey, čiji je cilj postati promotor demokracije u cijelom svijetu, te promijeniti globalnu ravnotežu vojnih sila. 

 

Forza Horizon 2

 

 

Ako ste vlasnik Xbox One konzole i ako volite igre koje pripadaju žanru simulacija utrka onda je ovo igra za vas. Forza Horizon 2, kao i prethodni nastavak, odvija se za vrijeme fiktivnog Horizon festivala, ovoga puta na području južne Europe u Francuskoj i Italiji. Mapa je tri puta veća od prethodnog nastavka, gdje igrači sudjeluju u raznim utrkama i posebnim događajima kako bi napredovali kroz igru. Igra se odvija po danu i noći, sa dinamičnom promjenom vremenskih prilika. Igra sadrži više od 200 različitih vozila, od džipova i kamiona, pa sve do sportskih i luksuznih automobila. U Multiplayer modu igrači mogu kreirati svoj vlastiti "Car Club" ili postati članom već postojećeg, te sudjelovati u raznim kooperativnim izazovima sa prijateljima ili protiv njih. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti