11 nadolazećih IT događaja u regiji

Svakog tjedna donosimo vam pregled događanja vezanih uz društvene medije, tehnologiju i marketing u našoj regiji.

Zimo Zimo Zimo | 13.07.2011. / 10:12

11 nadolazećih IT događaja u regiji

Svakog tjedna donosimo vam pregled događanja vezanih uz društvene medije, tehnologiju i marketing u našoj regiji.

Ukoliko želite najaviti vaš događaj, molimo vas da nas kontaktirate najmanje 30 dana prije samog događaja. Pošaljite nam najavu na info@zimo.co, a mi ćemo se pobrinuti da se vaš događaj nađe na našem popisu.

Napomenimo samo da su sve objave su ZIMO besplatne. Molimo vas samo da u privitku sa opisom pošaljete i logo ili fotografiju događaja koji organizirate.

Dio događanja preuzet je sa stranice itdogadjaji.com - informativnog servisa čiji je cilj informiranje domaće IT zajednice o događanjima u regiji.


14.07. 2011., Slovenija, Ljubljana: Seedcamp - U Ljubljani će se 14. jula 2011. godine održati Mini Seedcamp, koji teži da poveže 20 najboljih startapova u ranoj fazi razvoja sa vodećim preduzetnicima, developerima i ekspertima sa područja Balkana i celog sveta. Prijave za startapove traju do 26. juna,


04.07. - 15.07.2011., Srbija, Beograd: ComTrade već tradicionalno organizuje međunarodnu letnju školu programiranja pod nazivom EdIT – Education for Inovative Thinkers. Cilj letnje škole je da se mladim softverskim inženjerima koji poseduju osnovno teorijsko znanje pruži prilika da kroz praktičan rad razviju svoje veštine i pripreme se za uspešnu karijeru.


16.07.-17.07.2011. Zagreb, Hrvatska: Web::Strategija 1011 - Kako planirati izgled i razvoj frontenda? Kako razviti dobar frontend? Tko ga zna, a tko ne dobro razviti? Iskustva iz korisničke prakse – User eXperinece. Što korisnik želi, a što razvojni tim? Kako korisnik koristi frontend? Koliko web urednik može utjecati na izmjenu frontenda? Gdje povući granicu uredniku web stranice?

Odgovore na ova i tematski slična pitanja moći ćete saznati i o njima razglabati u opuštenoj atmosferi, uz uhu i oku zabavne te nepcu ukusne popratne sadržaje, u 6. mjesecu 2011. godine - na Web::Strategiji 1011 koju pripremaju organizatori najposjećenije regionalne konferencije za web developere i poslovne ljude iz područja izrade web stranica.


24.-30.07.2011, Banja Luka, BiH:Debian konferencija predstavlja sastanak Debian developera koji se odvija svake godine, popunjen zanteresovanim programerima, raspravama i radionicama - sve veoma tehničke prirode. DebConf11 ce se odrzati u Banja Luci u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, od 24. do 30. jula 2011. godine. Prethodne konferencije su brojale govornike iz cijelog svijeta. Ove konferencije su veoma vazne za razvoj kljucnih Debianovih softverskih komponenti, ukljucujuci novi Debianov installer, kao i za unapredjenje Debianove internacionalizacije


 

12.08. - 14.08.2011. Tešanj, BiH: Joomla!Day - Internet tehnologije i alati sve više su zastupljeni u modernom društvu, upravi i poslovanju. Od pojave Interneta 90-ti godina prošlog vijeka pa do danas Internet je ušao u većinu firmi a i domova u BiH kao tehnologija koja se koristi svakodnevno i u raznim društvenim sferama i oblastima (prezentacija, komunikacija, informisanje,upravljanje projektima, kupovina, prodaja i sl.). Internet tehnologije i alati koji su razvijeni korištenjem OSM (Open Source Matters) licence, a koja omogućava besplatno korištenje i implementaciju tih alata omogućili su ekspanziju primjene tih alata kao i njihovo konstantno unapređenje i razvoj.


22.09.2011., Zagreb, Hrvatska: Sagena Security Day 5 - već petu godinu za redom Sagena, zajedno sa svojim partnerom McAfee-em, organizira jedan od najznačajnijih sigurnosnih događaja u Hrvatskoj - 5. Sagena Security Day, koji će se održati 22. rujna 2011. u zagrebačkom hotelu Antunović.

Glavne teme nametnule su se same: svojom ponudom zaštite podataka popularnih mobilnih uređaja, kao što su Apple iPhone, Apple iPad i Android, McAfee Enterprise Mobility Management obuhvaća raznolike mobilne uređaje, koji su danas neizbježni. Druga tema odnosi se na zaštitu kritične infrastrukture u Cyberwar eri.

Nakon predavanja održat će se panel intervju na temu mobility management-a i zaštite kritičnih infrastruktura, na kojem očekujemo uključivanje u razgovor, pitanja te prijedloge i sudionika konferencije. Najbolji prijedlog ili ideja biti će nagrađena s Apple iPad-om 2!


22.09. - 25.09.2011. Rovinj, Hrvatska: Weekend Media Festival - Datume smo definirali pa zabilježite u svojim kalendarima! Nekolicina svjetskih faca, mnoštvo domaćih pokretača industrije, aktualnost, informativnost i lude zabave provjereni su recept po kojem pripremamo već četvrti po redu Weekend Media Festival. Turbulentna vremena u kojima živimo i radimo pružaju i više nego dovoljno materijala za intrigantna predavanja, panele i radionice koji vas očekuju ove godine. Mjesto je isto – stara Tvornica duhana Rovinj, a i povod je isti – Weekend Media Festival 2011, dogadaj koji se ne smije propustiti!


8.10. - 09.10.2011, Srbija, Novi Sad: BlogOpen 2011 je međunarodna konferencija, uz pipremljen kvalitetan i obiman program sa predavačima iz Amerike, Engleske, Danske, Švedske gdje ćemo saznati iz prve ruke ono što se dešava u svetu i gde je naše mesto. Ove godine ćemo ugostiti i službene blogere, iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i, ako ima života u blogu Crne Gore, i odande.


13.10. - 14.10.2011., Srbija, Aranđelovac: eTALK konferenciju – “Elektronsko poslovanje i konkurentnost kompanija i nacionalne ekonomije” u Aranđelovacu, u hotelu „Izvor“,13. i 14. oktobra 2011. godine. Konferencija će biti održana kroz prezentacije, sesije, okrugle stolove, a jedna od tema biće digitalna pismenost, e-veštine i celoživotno učenje.


20.10. - 21.10.2011. Zagreb, Hrvatska: Croatia Effie Award 2011 - 2. lipnja otvoren je natječaj za prijave radova za treće izdanje marketinškog natjecanja Effie koji nagrađuje najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama u segmentima učinkovitosti i strateškog promišljanja komunikacije.


10.11.2011. Zagreb, Hrvatska: Primjena Business Intelligence Procesa: Jednodnevna konferencija pružit će sažet prikaz najbolje prakse business intelligence u Hrvatskoj na području unutarnje inteligencije upravljanja tvrtkom, opskrbnim lancem (poslovnim procesima), klijentske i kompetitivne inteligencije. Obraditi će različite teme - od osnovnog raspolaganja ključnim pokazateljima poslovanja do naprednih mogućnosti uporabe modela BI-ja za upravljanje odnosima s klijentima, opskrbnim lancem i razvojem kompetitivne inteligencije poduzeća. O važnosti, naprednom pristupu i pravilnoj primjeni procesa poslovne inteligencije govorit će vodeći autoriteti na tom području.


Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti