25 godina nakon premijere ova se igračka vraća na scenu u modernom izdanju

Tamagotchi je spreman ponovno osvojiti srca djece i izluditi njihove roditelje.

Martina Čizmić | 18.06.2021. / 14:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sjećate li se Tamagotchija? Ako ste odrastali u 90-ima ili ste u tom razdoblju imali djecu, vjerojatno se sjećate malog elektronskog kućnog ljubimca smještenog u kućište u obliku jajeta kojeg je trebalo maziti i paziti, hraniti i igrati se s njim, u protivnom bi ispuštao izuzetno iritantne zvukove.

Iako je od "Tamagotchi groznice" prošlo 25 godina, ne znači da je ta igračka otišla u ropotarnicu povijesti. Poput kakvog feniksa ponovno se rodila, naravno u nešto modernijem i naprednijem izdanju, kako bi izluđivala nove generacije roditelja.

Nova verzija Tamagotchija dolazi u obliku pametnog sata Tamagotchi s ekranom osjetljivim na dodir i baterijom koja može izdržati 30 sati prije no što ju je potrebno napuniti preko USB kabla. Naravno, tu su i gomila novih likova o kojima se može brinuti, dodatna oprema, ali i mogućnost razgovora s Tamagotchijem. 

Za razliku od originalnog Tamagotchija koji ste mogli kupiti u trgovini, novu verziju bit će moguće kupiti ako dobijete na lutriji. Točnije, svi zainteresirani mogu se prijaviti do 2. srpnja i do kraja srpnja saznat će jesu li među sretnicima kojima će biti omogućena kupovina pametnog sata Tamagotchi. Ostali puk morat će pričekati do kraja studenog, kad će se naći u redovnoj prodaji po cijeni od 7480 jena (odnosno oko 430 kuna). 

Hoće li Tamagotchi biti dostupan i u Hrvatskoj i po kojoj cijeni, nije poznato. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti