Fotografija Londona od 360 stupnjeva najveća je panoramska fotografija na svijetu, ističu iz 360cities.net.

Slika Londona rezolucije je 80 gigapiksela, odnosno 80 milijardi piksela. Jeffrey Martinu trebalo je 3 dana, preko 10,000 fotografija i puno vremena kako bi završio fotografiju i stavio online.

Slika Pariza bila je također jedna od pokušaja obaranja svjetskog rekorda sa svojih 26 gigapiksela, kao i Budimpešta sa 70 gigapiksela, Dresden sa 26 gigapikesla i Martinov prijašnji rekord od 18 gigapiksela za sliku Praga. Nova fotografija Londona ako bi se printala u normalnoj rezoluciji bila bi 35 metara duga, odnosno 17 metara visoka.

Martin, fotograf panorama i osnviač 360cities.net-a, napravio je sliku Londona sa Fujitsu CELSIUS-om računalom od 6 dvojezgrenih procesora, 192GB RAM-a i 4GB grafičkom karticom.

Kako bi potaknuli ljude na istraživanje fotografije Londona, 360 Cities pokrenuli su natječaj u kojem morate pronaći detalj koji se nalazi na slici i opisati ga. Oni najuporniji mogu osvojiti Fujitsu 27” LCD monitor za prvo mjesto, torbe za računala i fotoaparate sa Crumpler.com-a kao druga nagrada i kao treća nagrada možete osvojiti putovanje vrijedno 3,000 $ (intrepidtravel.com).

Martinovu predivnu sliku od 360 stupnjeva pogledajte na ovom linku, a ostale informacije kao i upute za izradu ovakvih fotografija možete pronaći na službenom blogu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju