5 stvari koje bi Facebook mogao objaviti na f8 konferenciji

Bliži se 22.rujna., datum nove Facebookove konferencije f8, od koje se ove godine očekuje više nego ikada prije.

Zimo Zimo Ivan Klarić | 20.09.2011. / 13:47

5 stvari koje bi Facebook mogao objaviti na f8 konferenciji

Bliži se 22.rujna., datum nove Facebookove konferencije f8, od koje se ove godine očekuje više nego ikada prije.

Vodeća svjetska društvena mreža konferenciju f8 redovito održava od 2007. godine, a ona je pod povećalom svjetskih medija jer se na njoj uvijek predstavi nešto spektakularno

, nešto što će zanimati stotine milijuna Facebookovih korisnika.

Ove godine konferencija će se održati u San Franciscu, a od Facebooka se očekuje više noviteta nego ikada prije.

Kao i uvijek, američki tehnološki portali nekoliko tjedana uoči same konferencije bacaju se na procijene i prognoze. Evo što tehnološki svijet očekuje od najnovije u nizu f8 konferencije.


1. Read, Listened, Watched i Want?


Techcrunch je objavio kako bi Facebook na ovogodišnjoj konferenciji mogao predstaviti novo društvo planetarno popularnom gumbu Like. Možemo očekivati Read, Listened, Watched i Want. Na ovakav razvoj događaja f8 konferencije upućuje i njezin ovogodišnji moto – Read.Watch.Listen. Pretpostavlja se kako Facebook novim gumbima dodatno osnažiti svoju marketinšku platformu. Precizno targetiranje jedno od njezinih najjačih oružja, a kada bi korisnici uz postojeći Like, počeli redovito odabirati primjerice Watch i Listen tada bi oglašivači bili u još boljoj poziciji, a savršena marketinška platforma otišla bi još jedan korak dalje.


2. Redizajn profila 


O tome da će Facebook u potpunosti redizajnirati korisničke portale pisao je jedan od najutjecajnijih svjetskih tehnoloških portala Mashable, koji pozivajući se na izvore iz Facebooka tvrdi kako je riječ o stvarno velikom redizajnu.


3. Medijska platforma 


Facebook bi naše profile uskoro mogao oplemeniti glazbom, koju ćemo slušati i dijeliti s prijateljima. Mjesecima se već šuška o suradnji, primjerice Facebooka i Spotifya, glazbenog servisa koji omogućava pristup milijunima pjesama. Smatra se kako je redizajn usko vezan s novom glazbenom i video platformom


4. iPad aplikacija 


Facebook radi na iPad aplikaciji. O tome se također govori mjesecima, a tehnološki portali javljali su kako Mark Zuckerberg osobno radi na njoj. Očekivalo se kako će ju Facebook predstaviti ranije, kada je Zuckerberg najavio nešto veliko, no tada je predstavljen video chat u suradnji sa Skypeom. Facebook je navodno zbog aplikacije za iPad angažirao i najpoznatijeg svjetskog hakera, Georga Hotza, koji je prvi probio zaštite za iPhone i PlayStation 3.


5. Integracija s Twitterom 


Određeni tehnološki portali također spominju kako Facebook namjerava produbiti svoje odnose s Twitterom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti