5 životnih savjeta koje nećete naučiti u školi

Upravljati svojim životom nije nimalo lako, to je cjeloživotno učenje koje nikad nećemo usavršiti, no kako ćemo više raditi, tako ćemo imati više životnog iskustva.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.07.2014. / 07:12

5 životnih savjeta koje nećete naučiti u školi

Upravljati svojim životom nije nimalo lako, to je cjeloživotno učenje koje nikad nećemo usavršiti, no kako ćemo više raditi, tako ćemo imati više životnog iskustva. 

Jim Rohn je bio motivacijski govornik, poduzetnik i pisac koji je podijelio mnogo životnih savjeta. Rohn kaže kako ne trebate naporno raditi posao koji volite, jer “naporni rad dolazi prirodnim putem kada radite ono što volite.” 

Rohn kaže kako je osobni razvoj način kako postati bolji u svemu, komunikaciji, organiziranju vremena, postavljanju ciljeva i leadershipu, a upravo su to najvažnij aspekti za postizanje uspjeha. U nastavku možete pročitati nekoliko vrlo dobrih savjeta Rohna koja će vam pomoći u tome da postanete bolji. 

1. Komunikacija 

Kako bi bili efektivniji, morate komunicirati s određenom namjerom. Da, ponekad ćete reći nešto što niste trebali i to bi moglo utjecati na druge, no to su rijetki slučajevi, a ne pravilo. Znajte što trebate komunicirati, kada želite komunicirati i kako želite komunicirati. 

2. Osobni razvoj 

Potraga za osobnim razvojem je rješavanje problema. Uspjeh je jednostavno rješavanje problema. Ponekad su stvari kompleksnije, no ako rješavate problem jedan po jedan, te ih sastavite zajedno, nećete vjerovati kakvo poduzeće možete izgraditi. Uzmite dio po dio, savladajte ga, nakon toga ih sastavite zajedno kako biste riješili taj problem. 

3. Postavljanje ciljeva 

Živjeti na najbolji način je živjeti po dizajnu. Ne slučajno, i ne samo prolazeći kroz dan oslanjajući se od zida do zida kako biste preživjeli. To je u redu, no ukoliko počnete vašem životu dati dimenziju, dizajn, boju, cilj i svrhu, rezultati mogu biti zapanjujući. 

4. Vodstvo 

Budite jaki, ne i nepristojni. Budite ljubazni, no ne slabi. Odvažite se, ne budite nasilnik. Budite skromni, ali ne plašljivi. Budite promišljeni, a ne lijeni. Budite ponosni, ne bahati. Budite zabavni bez ludosti. 

5. Upravljanje vremenom 

Kada radite, radite. Kada se igrate, igrajte se. Ne miješajte ove dvije stvari. 

Izvor Success.com, Foto Wikipedia

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti