6 korisnih savjeta za korištenje vašeg iPhone uređaja

Korisnik ste iPhonea? Uvijek ste se pitali što sve možete s njim? Pripremili smo vam par primjera kako pospješit korištenje vašeg iPhone uređaja.

Zimo Zimo Igor Pičuljan | 07.06.2011. / 12:33

6 korisnih savjeta za korištenje vašeg iPhone uređaja

Korisnik ste iPhonea? Uvijek ste se pitali što sve možete s njim? Pripremili smo vam par primjera kako pospješit korištenje vašeg iPhone uređaja.

Prva stvar koju ćemo vam objasniti su vaše iPhone slušalice. Same po sebi odašiljaju dobar zvuk, nisu loše za slušanje glazbe i na sebi imaju implementiran kontroler za jačinu zvuku, te mikrofon za Handsfree.


1. iPhone slušalice


Ono što možda niste znali jest da na mjestu gdje se nalazi mikrofon je i jedan mali gumb koji služi nečemu. Taj gumb se koristi za javljanje na telefon, ako vas neko zove, te pauziranje i sviranje glazbe. Ova opcija korisna je ako slušate glazbu i netko vas zove, jer vas oslobađa guranja ruke u džep, pa umjesto toga možete samo stisneti gumb i to je to.

Ujedno ako šećete ulicom i naletite na prijatelja, ne trebate vaditi iPhone, otključati ga i stisnuti pauzu, već možete samo stisnuti gumb i vaša pjesma je pauzirana, nakon čega ju možete bez problema ponovo pustiti pristikom na taj gumb.


2. Print Screen


Sljedeća cool stvar je print screen opcija. Ako ste zapazili neku stvar na webu ili neku poruku koju vam je poslao prijatelj ili prijateljica, te želite taj trenutak sačuvati jer vam je bio magičan, možete napravit sliku onoga što vam je trenutno na zaslonu vašeg uređaja, a ukoliko niste znali kako ovo napraviti evo savjeta.

Dakle print screen opcija radi tako da pritisnete home gumb, (okrugli gumb koji se nalazi na doljenjem djelu vašeg uređaja), te držite taj gumb i pritisnete na gumb za paljenje iPhonea koji se nalazi na gornjoj strani. Kako biste bili sigurni da je vaš iPhone uređaj poslikao vaš zaslon, čuti ćete isti zvuk koji se javlja kada slikate sliku sa kamerom i vaš će se zaslon zabljesnuti na trenutak.


3. Organizacija


Korištenje vašeg iPhone home gumba možete pospješit tako da dvaput kliknete na njega, nako čega vam se nude različite mogućnosti poput iPoda, unošenja bilješki, otvaranje vaših favorita, te kontakata. Ali jeste li znali da možete sami složiti što želite da vam se otvori? Dakle kako biste to složili idite na Settings – General – Home Button te tamo složite koju opciju želite. Ako slušate puno glazbe to je vrlo koristan savjet za vas.


4. iPod


Ako ste ovisnik o iPodu na vašem iPhoneu ovo je također još jedan koristan savjet. Dakle slušate glazbu, uživate i zapne vam jedan dio koji niste dobro čuli ili vam je toliko dobar da ga morate ponovo preslušati. Naravno kliknut ćemo prstom na traku koja nam pokazuje na kojem djelu je pjesma i lagano ćemo potegnuti s prstom prema nazad. Primijetiti ćete da ste pomaknuli pjesmu, no nekoliko sekundi nam je previše.

Kako bismo to eliminirali, dok držimo prst na traci i pomičemo dio prema naprijed ili nazad, lagano spustite prst prema dolje i primijetit ćete da čim ste udaljeniji s prstom od trake brojač će nekoliko sekundi opadati na finije podešavanje tako da odmah u startu možemo eliminirat te nepotrebne sekunde.


5. Kopiranje SMS-a


Kako kopirati balončić sa porukom koju vam je netko poslao? Vrlo jednostavno. Držite prst na balončiću i automatski će vam iskočit opcija da kopirate željeni materijal. Nakon toga kliknete na polje u koje pišete tekst i ponovo kliknete, gdje će vam se ponuditi mogućnost da zalijepite taj isti tekst koji vam se nalazio u balončiću. Vrlo korisno ako vam prijatelj pošalje gdje i kad je tulum, tako da ne morate klikat novi tekst nego ga samo kopirate i šaljete dalje.


6. Gašenje zamrznute aplikacije


Koliko puta vam se desilo da vam se neka aplikacija zamrznula pa ste odmah išli gasiti svoj uređaj jer ne postoji niti jedan drugi način? Vjerojatno mnogo puta! Dakle kako biste uspješno prekinuli neku aplikaciju potrebno je držati gumb za paljenje/gašenje iPhonea oko 5 sekundi i čekati da vam se pokaže novi prozorčić koji vas traži da prstom prođete po njemu da ugasite svoj iPhone. Nemojte to napraviti, nego stisnite home gumb i držite ga 5 sekundi, a ta kombinacija prekinuti će vašu problematičnu aplikaciju, bez da gasite vaš iPhone.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti