Kako bi spriječili kvarove i gubitak važnih informacija spremljenih na osobno računalo, potrebno je s vremena na vrijeme, poslužiti se ovim jednostavnim malim "trikovima". Tako ne samo da ćemo poboljšati rad uređaja, nego i produžiti njihov vijek trajanja.

Petminutni popravak

Ako ste u konstantnoj žurbi i imate samo nekoliko minuta, još uvijek možete učiniti bitnu stvar za vaše računalo. Potrebno vam je samo pet minuta da - očistite radnu površinu. Organiziranje i brisanje datoteka s pretrpane radne površine radi veliku razliku jer
ona sama ne bi trebala služiti kao prostor za pohranu, kako je često tretiramo.

Brisanje aplikacija

Virtualni svijet je danas pretrpan raznoraznim aplikacijama. Neke od njih koristimo često, a neke nikada. Točnije, postoji i šablona koja kaže kako samo 20 posto aplikacija koristimo 80 posto vremena. Stoga aplikacije koje ne koristite često, ili čak nikada, izbrišite s uređaja.

Jezgrovito pristupite vašem hardveru

Valeri Hall Little preporučuje detaljno čišćenje unutrašnosti uređaja. Prije svega brisanje i čišćenje, zatim organiziranje i usklađivanje kablova, prenosi Time.

Problem s fotografijama

Pojavom pametnih telefona pojavio se i problem prekomjernog broja slika kojima ga svakodnevno zatrpavamo. Svaki selfie i svaki zalazak sunca zauzimaju najmanje 3,5 megabajta prostora. Little preporučuje organiziranje slika na trajnoj osnovi na nekom od servisa koji daju više prostora za pohranu.

Društveni mediji

Bilo bi dobro jednom godišnje prolistati popis virtualnih prijatelja i vidjeti koji od njih stvarno zaslužuju mjesto tamo. "Držite svoj krug prijatelja čvrstim i relevantnim za vas" savjetule Little.

Isto tako, iskoristite ovu priliku da pregledate postavke privatnosti vašeg računa. Ako postoje hrpe starih aplikacija koje pristupaju vašim informacijama, uklonite ih s računa.

Organizirajte svoju e-poštu

Little preporučuje izrađivanje posebne mape, svake godine, u koju bi smjestili svu e-poštu od te godine. Uz pomoć posebnih programa uvijek možete potražiti ono što želite, bez da vam to zauzima vidljivi prostor.

Popravite na vrijeme

Ukoliko primjetite da vam računalo sporije radi ili ukazuje na moguće probleme, odnesite ga u servis na pegled. Uz intervenciju na vrijeme, svi vaši dokumenti su na sigurnom. Uz to, štedite jer sitni popravci su jeftiniji od kupnje potpuno novog računala
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju