Administratori Facebook Pagesa mogu izbrisati originalnog kreatora Fan stranice

Mnogo se prašine diglo oko nove 'značajke' Facebooka u kojoj dopušta bilo kojem administratoru stranice da ukloni originalnog kreatora Fan stranice.

Zimo Zimo Zimo | 05.09.2011. / 20:04

Administratori Facebook Pagesa mogu izbrisati originalnog kreatora Fan stranice

Mnogo se prašine diglo oko 'značajke' Facebooka u kojoj je dopušteno bilo kojem administratoru stranice da ukloni originalnog kreatora Fan stranice.

Nelogičan potez Facebooka zabrinuo je mnoge vlasnike, odnosno administratore stranica koji svakodnevno komuniciraju sa svojim fanovima putem Fan stranice.

Naime, Facebook je omogućio bilo kojem administratoru da ukloni originalnog kreatora stranice, nešto što je do sad bilo nemoguće pošto bi ipak morala postojati osoba koja je vlasnik stranice. Recimo za primjer da otvorite Fan stranicu vaše tvrtke i kao administratora postavite jednog od vaših zaposlenika koji odluči nakon četiri mjeseca napustiti tvrtku.

Taj je zaposlenik u mogućnosti obrisati vas kao administratora i zabraniti vam pristup vašoj stranicu koju ste vi kreirali, čime taj zaposlenik ima potpunu kontrolu nad Fan stranicom, dakle može je obrisati ili preimenovati, izbrisati statuse i slike, itd.

Naked Security objavio je video, koji se nalazi niže, a u kojem je jasno prikazano kako netko tko ima administratorske ovlasti može obrisati vas kao originalnog vlasnika.

Da bi stvar bila još zanimljivija u pravilima Facebooka još uvijek stoji kako 'Svaki administrator ima jednake ovlasti pristupu stranici kao i drugi administratori, no originalan kreator stranice se nikada ne može ukloniti kao administrator te stranice.'

Facebook ili još nije ažurirao svoja pravila ili je prema TheNextWebu ovo nova značajka koja nema nikakve logike. Pogledajmo što kažu iz Naked Securityja

Dakle, budite oprezni kome dajete ovlasti vaše Fan stranice dokle Facebook ne riješi ovaj problem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti