Ako ste koristili ovu aplikaciju, odmah promijenite lozinku na Instagramu

InstaAgent ne samo da ne šifrira podatke, odnosno korisnička imena i lozinke korisnika Instagrama, već ih šalje na nepoznati server

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.11.2015. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na online trgovinama aplikacija za Androide i Appleove uređaje mogu se pronaći aplikacije putem kojih možete saznati tko vam je pregledavao profil na Instagramu – iako su iz ove kompanije više puta upozoravali korisnike na potencijalne opasnosti, to nije spriječilo stotine tisuća ljudi koji su skinuli jednu od najpopularnijih aplikacija takvog tipa InstaAgent. Pregledavajući podatke o ovoj aplikaciji, jedan je programer aplikacija za iOS uređaje otkrio kako InstaAgent ne šifrira podatke, odnosno korisnička imena i lozinke korisnika Instagrama te da ih šalje na nepoznati server (instagram.zunamedia.com koji nema nikakve veze s Instagramom).

Također, otkrio je i kako ova aplikacija objavljuje fotografije bez znanja korisnika te je svoja saznanja, odnosno upozorenje podijelio na Twitteru. Iz Googlea su odmah reagirali te su uklonili InstaAgent iz online trgovine Google Play, dok je Appleu trebalo malo više vremena, no i oni su na kraju uklonili InstaAgent iz svoje trgovine. Iako se ova aplikacija više ne može preuzeti, ugrožene su stotine tisuća korisnika čijih su se korisničkih imena i lozinki (pogotovo je problem ako se ista korisnička imena i lozinke koriste i na drugim servisima) dokopale nepoznate osobe te se svim korisnicima ove aplikacije preporučuje da što prije promijene lozinke.  

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti