Ako su glasine istinite, ljubitelji Applea mogli bi navaliti na ovaj uređaj

Do sada smo slušali različite i kontradiktorne glasine, čak i da je Apple otkazao njegov razvoj, no prema novim informacijama predstavljanje očekujemo sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.08.2023. / 15:41

Apple logo
Apple logo (Foto: Afp)

Hoće li na kraju Apple ipak predstaviti novu generaciju telefona iz serije SE? Dosadašnje glasine bile su prilično kontradiktorne. Jedno se vrijeme govorilo kako je taj telefon u razvoju pa da je Apple od njega odustao, da bi se naknadno ponovno počelo govoriti kako je SE dio planova kompanije.

Apple Oglasi za posao u Appleu otkrivaju planove: Rade na projektima koji bi mogli revolucionirati njihove proizvode

Prema posljednjim informacijama koje su se raširile mrežom, ne samo da Apple mogao predstaviti SE 4, već bi to mogao biti iznimno konkurentan uređaj koji bi mogao privući veliku pažnju onih koji traže telefon odličnih performansi, ali cijene koja će biti niža u odnosu na klasične flagshipove. Dok su dosadašnji modeli iPhonea SE bili kombinacija odličnog hardvera i zastarjelog dizajna, čini se kako bi se s četvorkom stvari mogle promijeniti.

Navodno bi SE 4 mogao biti baziran na modelu iPhone 14 što znači da će imati hardverski urez u ekranu u kojem su smještena kamera za selfije i senzori, a očekujemo podršku za Face ID te USB-C. Novi priključka nije nikakvo iznenađenje jer, ako Apple želi prodavati svoje uređaje na teritoriju zemalja EU, mora dosadašnji priključak Lightning zamijeniti s posljednjom generacijom USB-a.

Još jedna promjena o kojoj se govori, no tek treba vidjeti hoće li je Apple uvesti na telefonima ove kategorije jest OLED ekran rezolucije 6,1 inč koji bi mogao zamijeniti LCD-e. Također, postoji mogućnost da će Apple na ovom telefonu izbaciti prekidač za isključivanje zvuka i zamijeniti ga s tzv. akcijskom tipkom kakva postoji na Apple Watchu, a koju očekujemo na novoj generaciji njihovih mobilnih uređaja koju će predstaviti za manje od mjesec dana.

Carina Carinici su primijetili čovjeka “neobičnog držanja tijela”, a šokirali su se kada su vidjeli o čemu se radi

No ako novi SE zaista bude imao sve ove opcije, postavlja se pitanje po čemu će se razlikovati u odnosu na model iPhone 14 koji bi i nakon predstavljanja modela iz serije iPhone 15 trebao ostati u prodaji. Kao jedna od tih razlika spominju se kamere, odnosno kamera jer bi SE 4, uz jednu prednju kameru, trebao imati i samo jednu stražnju kameru. Također, bit će zanimljivo vidjeti i na kojoj će vrsti čipseta raditi novi SE, a za većinu najvažnija stvar ipak će biti - cijena.

Posljednji model iz serije SE predstavljen je 2021. godine i sada se prodaje po cijeni od 429 dolara.

Izvor: Phone Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti