Carinici su primijetili čovjeka “neobičnog držanja tijela”, a šokirali su se kada su vidjeli o čemu se radi

Ovo nije prvi takav slučaj krijumčarenja, a carinici se svaki put iznenade kada otkriju nove pokušaje krijumčara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.08.2023. / 09:28

Carina (Foto: Getty Images)

Do sada smo više puta čitali o neuspješnim slučajevima krijumčara koji su pokušali prevariti carinike i u Kinu prokrijumčariti različite uređaje tako što su ih zalijepili za tijelo. Posljednji takav slučaj zabilježen je nedavno u jednoj kineskoj luci u kojoj su carinici primijetili muškarca “neobičnog držanja tijela” koji je u Kinu pokušao ući koristeći traku za osobe koje nemaju ništa za prijaviti na carini.

Slika nije dostupna Šesnaestogodišnjak uhvaćen u pokušaju da autićem na daljinski prokrijumčari 25 kila metamfetamina preko granice

Način njegova kretanja i držanja bio je dovoljan signal carinicima da zaustave muškarca i malo popričaju s njim, a kada su zavirili ispod njegove majice i kada je podigao nogavice, imali su što za vidjeti. Naime, ovaj 68-godišnjak pokušao je prokrijumčariti 68 modela Appleovih telefona tako što ih je zalijepio za tijelo. Fotografija krijumčara i zalijepljenih telefona objavljena je na stranici CnBeta. Možemo samo zamisliti koliko je nezgodno kretati se oblijepljen ljepljivom trakom i noseći tako veliki broj telefona, a zanimljivo je kako takvi slučajevi krijumčarenja uređaja u Kinu nisu rijetki.

Samo mjesec dana ranije u istoj luci carinici su primijetili osobu sličnog neobičnog držanja koja također nije imala ništa za prijaviti carinicima. Vjerovali ili ne, carinici su pronašli više od 300 procesora zalijepljenih za tijelo krijumčara. Među brojnim sličnim slučajevima, treba spomenuti i vjerojatno jednog od rekordera, muškarca koji je za svoje tijelo zalijepio čak 420 SSD-ova i pokušao prevariti carinike i prokrijumčariti ih u Kinu. Osim lijepljenja uređaja za tijelo, jedna se žena odlučila na malo inovativniji način prijevare carinika te je prošle godine pokušala sakriti više od 200 procesora u lažni trudnički trbuh, dok je jedan muškarac sakrio više od 80 SSD-ova u električni romobil.

Darknet/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Razbijeno "Tržište Wall Streeta": Preko milijun korisnika na Dark netu je kupovalo narkotike, dokumente...

Prodaja takvog tipa uređaja u Kini, bilo da je riječ o telefonima ili nekom drugom obliku hardvera bez plaćanja carine može donijeti priličan profit krijumčarima, podsjećaju na TechSpotu. Upravo zato mnogi riskiraju i pokušavaju prokrijumčariti telefone i druge gadgete, no kako vidimo iz posljednjih slučajeva, često u tome ne uspiju te na kraju završe iza rešetaka.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti