Aktivisti postavili giljotinu ispred kuće Jeffa Bezosa i poručili mu: "Kad mi nemamo glas, vade se noževi"

Jeff Bezos, najbogatiji čovjek na Zemlji, već je dugo predmet bijesa i optužbi zbog loših uvjeta rada, niskih plaća i razbijanja organiziranih radničkih pokreta u Amazonu.

Branimir Vorša | 30.06.2020. / 08:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Skupina aktivista smjestila se ispred kuće najbogatijeg čovjeka na svijetu Jeffa Bezosa ne bi li tako skrenula pozornost na loše radne uvjete u njegovoj tvrtki Amazon. Aktivisti prosvjeduju i traže ukidanje njegove korporacije, a viđeni su i kako stoje pored giljotine.

U videima objavljenima na Twitteru može se vidjeti dvoje prosvjednika kako stoje pored sprave za pogubljenje koja je bila zaštitni znak nekoliko revolucionarnih pokreta u 18. stoljeću.

Kad su oni ugroženi, a mi nemamo glas, vade se noževi, vikao je u razglas jedan od prosvjednika. Iza njega se nalazio transparent s natpisom Podržite naše siromašne zajednice, a ne naše bogate ljude.

Događaj je preko Twittera i reklamiran široj javnosti dan prije održavanja, a u objavi se Amazon optužilo za suradnju s policijom radi nadzora zaposlenika, poticanje "straha od rasizma" te razbijanje sindikata.

Amazon se već ranije optuživalo da tjeraju zaposlenike na nošenje narukvica pomoću kojih ih se može pratiti.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti