Al Jazeera Balkans krenula sa emitiranjem

Nakon mjeseci priprema nezavisna televizija Al Jazeera Balkans krenula je sa emitiranjem na današnji dan u 18:00 sati po lokalnom vremenu.

Zimo Zimo Zimo | 11.11.2011. / 19:02

Al Jazeera Balkans krenula sa emitiranjem

Nakon mjeseci priprema nezavisna televizija Al Jazeera Balkans krenula je sa emitiranjem na današnji dan u 18:00 sati po lokalnom vremenu.

'Pripreme su trajale mjesecima, gradnja studija u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Skoplju je dovršena, satelitska antena postavljena, kablovska distribucija dogovorena, ljudi izvježbani i spremni za početak.' istaknuo je direktor programa i vijesti, svima nam dobro poznati Goran Milić.

Al Jazeera Balkans pokrivat će Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju i Kosovo, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Sloveniju, a preko satelita i kablovskih sistema vidjet će se i širom svijeta, posebno tamo gdje živi dijaspora s ovih prostora.

Ova je televizija zasebna sa svojom upravom, redakcijom i zaposlenicima te je integrirana u sustav cijele Al Jazeere od koje može koristiti zajedničke resurse.

'Mi nismo državna televizija nego privatna, mi imamo privilegij da ne ovisimo o komercijali i zato možemo ostati ozbiljni, balansirani, objektivni, ali ne ovisimo ni od kakvih političkih predrasuda i obveza. Ne znam jeste li i osjetili da sam ovaj uvodnik pisao na hrvatskome? Moj privilegij, moje pravo.

Mogao sam na srpskome  i na bosanskome, ne bih fulao u pravopisu. Dobro bih prošao s crnogorskim, tražio bih pomoć za slovenski i makedonski, s albanskim bih priznao poraz, pa ćemo ova tri posljednja jezika prevoditi na jedan od prvospomenutih četiri.' ležernim je riječnikom dodao svoje mišljenje Milić.

Al Jazeera će sigurno promijeniti način kako pratimo vijesti i pokazat će onu drugu sliku medija.

Cijeli tekst gospodina Milića možete pročitati na službenim stranicama Al Jazeere Balkans, a možete ih pratiti i na Twitteru, Facebooku i Google+.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti