Algebra proslavila 24. rođendan otvaranjem novog kampusa u Zagrebu i najavila osnivanje sveučilišta

Multidisciplinarni prostor godišnje će okupljati 12.000 studenata i polaznika različitih obrazovnih programa te 500 nastavnika.

Martina Čizmić | 07.04.2022. / 08:57

Novi kampus Algebre u Zagrebu (Foto: Algebra)

Svečanim otvorenjem sveučilišnog kampusa u Zagrebu Algebra Grupa  obilježila je 24. obljetnicu svog djelovanja. Novi kampus dio je plana kojim do 2026. godine planiraju imati gotovo 70 posto više upisanih studenata, među kojima i 500 studenata iz inozemstva.

Kako je istaknuto na otvorenju, do sad je Algebrine programe završilo više od 150.000 osoba, od kojih su mnogi svoje karijere ostvarili u velikim međunarodnim tvrtkama. 

Naša razvojna strategija bazira se na snažnoj internacionalizaciji te stvaranju preduvjeta da se Algebra uskoro uspješno transformira u sveučilište i postane značajna obrazovna institucija sa programima koji se izvode i u digitalnim odnosno hibridnim formatima. Kroz sljedeće četiri godine zadržat ćemo agilnost u obrazovanju i poziciju vodeće poslovne škole, a namjeravamo ostati pouzdan oslonac tvrtkama koje traže talentirane kadrove te važan partner hrvatskih tehnoloških jednoroga, izjavio je Tomislav Dominiković, predsjednik Uprave Algebra Grupe, i najavio kako će Algebra nastaviti ulagati u istraživanje, razvoj i projekte te osiguravati kvalitetu studijskih i drugih obrazovnih programa kako bi zadovoljili interes domaćih i stranih studenata, ali i nastavnika kojih je danas na Algebri 500.

Hrvoje Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković (Foto: Algebra)

Novi kampus prostire se na 12.500 četvornih metara te sadrži 35 predavaonica koje nose nazive domaćih i stranih inovatora i znanstvenika u kojima se nalazi gotovo 700 računala, 30 kompleta pojačala, 100 kompleta zvučnika i laserski projektori. Kako ističu iz Algebre, nastavni proces odvijat će se i u 14 online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu. Studenti će moći razvijati svoju kreativnost i audio vizualne vještine u suvremenom Art Roomu, video i audio studiju te inovacijskom laboratoriju, dok će u 3D Production Roomu studenti 3D dizajna dodatno njegovati svoju umjetnički talent koristeći 3D printere i ostale uređaje za 3D obradu. Za polaznike programa usavršavanja Algebra je uspostavila i akreditirala poseban međunarodni testni centar gdje će biti moguće pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Unutar novog sveučilišnog kampusa smješten je i coworking prostor za 35 osoba te knjižnica koja studentima nudi 18.500 primjeraka literature. Za stalnu povezanost, koja podržava 1.200 povezanih uređaja istovremeno, odgovorna je mrežna oprema koja omogućuje brzinu od 10Gbps. U podrumu je smješten i Nimbus podatkovni centar koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih računala za studente i polaznike edukacija, a čiji je „kum“ Zoran Vakula.

Dekan Veleučilišta Algebra, Mislav Balković, ujedno je najavio kako je u planu sljedeće godine osnivanje i sveučilišta kojim bi Algebra proširila svoje djelovanje. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti