Kopija Appleova sata košta samo 99 dolara i ima fantastičnu bateriju

Ako tražite pametni sat pristupačne cijene, solidnih performansi i odlične baterije, razmislite o Xiaomijevu pametnom satu Amazfit Bip.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.02.2018. / 13:22

Amazfit Bip (Foto: Amazfit) (Foto: Amazfit)

Iako su brojni analitičari očekivali kako će pametni satovi biti sljedeća velika stvar u tehnologiji, do sada predstavljeni uređaji nisu ispunili ta očekivanja jer se pokazalo kako korisnici ne žele uređaje koje će platiti nekoliko stotina dolara, a omogućit će im slične opcije kao i pametni telefoni. S prihvatljivijim cijenama i fokusom tehnoloških kompanija na opcije poput fitnessa i zdravlja interes za ovim uređajima ipak se povećava, a ovakvu situaciju na tržištu pokušat će iskoristiti manje poznati brendovi koji velikanima poput Applea i Samsunga prvenstveno mogu konkurirati cijenom.

Jedan je od takvih brendova i kineski Huami (kompanija koja je u vlasništvu Xiaomija), koji s posljednjim pametnim satom Amazfit Bip kreće u osvajanje globalnog tržišta.

Amazfit Bip, koji su zbog dizajna brojni mediji prozvali klonom Apple Watcha, korisnike bi prvenstveno trebao privući kombinacijom pristupačne cijene i odlične baterije, koja je općenito jedan od najvećih problema satova. Cijena ovog uređaja iznosi 99 dolara na američkom tržištu (oko 600 kuna) te iz ove kompanije kažu kako baterija može izdržati mjesec dana uobičajenog korištenja, odnosno čak mjesec i pol dana ako se isključe neke opcije. Dakle, umjesto svake noći kao npr. s Appleovim satom, ovaj uređaj korisnici će trebati puniti samo jednom mjesečno.

Dolazi s ekranom dijagonale 1,28 inča zaštićenim Gorilla Glassom 3, sat je težak 41 gram te je opremljen sa senzorom otkucaja srca, GPS-om i drugim senzorima i tehnologijama za praćenje aktivnosti (hodanja, trčanja, bicikliranja, ali i spavanja), a ako su svi senzori aktivni cijelo vrijeme, baterija bi trebala trajati nešto manje od jednog dana, što je i dalje odličan rezultat, pogotovo u odnosu na konkurenciju. Od ostalih opcija treba izdvojiti i vodootpornost, Xiaomijev posebni operativni sustav te Mi Fit aplikaciju za Androidove i iOS-ove uređaje – sat se putem Bluetootha povezuje s pametnim telefonima te se na njemu prikazuju obavijesti o porukama, pozivima i slično.

Prema nekim do sada objavljenim recenzijama, čini se kako je teško pronaći pametni sati koji nudi toliko opcija u tom cjenovnom razredu te će biti zanimljivo vidjeti kolika će biti potražnja za ovim uređajem.

Izvor: Wereable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti