Novi trend u mobilnoj tehnologoiji je mogućnost prepoznavanja govora, pokazuju to akvizicije kompanija koje se bave izradom mobilnih uređaja.

Apple je kupio kompaniju Siri čija je tehnologija postala jedan od najvažnijih značajka novog iPhonea 4S, a sličnu stvar već imaju i Google i Microsoft, te zadnje informacije pokazuju kako se i Amazon kreće u tom smjeru.

Iako još nije javno objavljeno blog CLT blog dokopao se dokumenta u kojem stoji kako je Yap Inc. od sada stacioniran na adresi gdje se nalaze uredi Amazona. Naime kompanija je nedavno 'ugasila' svoju javnu ponudu i pridružila se kompaniji 'Dion Acquistiion Sub Inc' na adresi koja je ujedno i Amazonova.

The Register piše kako Amazona vjerojatno ne interesira toliko pretvorba glasa u mail, čime se kompanija bavila, već korištenje govora u svrhu pretraživanja radi čega je i Amazon vjerojatno kupio Yap.

Hoćemo li vidjeti upravaljnje govorom na Kindel Fireu? Moguće, sudeći prema tome da se Kindel Fire smatra jednim od najozbiljnih konkurenta Appleovom iPadu koji za sada nema Siri, no vrlo vjerojatno će ga uskoro mogao imati.

Što vi mislite, da li je Amazon opasan konkurent Appleu?


POGLEDAJTE: Facebook, Twitter, Zynga, Rovio i ostale aplikacije biti će dostupne za Kindle Fire


Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju