Amazon ne odustaje. Objavljuje novi 4.3 inčni smartphone [RUMOR]

Slika Amazona postaje sve jasnija. Prvo su objavili Appstore, nakon toga Cloud Drive, a sada su procurile informacije o Amazonovom smartphoneu.

Zimo Zimo Zimo | 02.04.2011. / 13:55

Amazon ne odustaje. Objavljuje novi 4.3 inčni smartphone [RUMOR]

Slika Amazona postaje sve jasnija. Prvo su objavili Appstore, nakon toga Cloud Drive, a sada su procurile informacije o Amazonovom smartphoneu.

Kako piše androidpolice.com, Amazon će objaviti 4.3 inčni Dual-Core 'Blaze' smartphone ovog ljeta po vrlo konkurentnoj cijeni.

Novi smartphone iz Amazona navodno će imati Mirasol zaslon 4.3 inča, 1.2 GHz dual-core Qualcomm procesor, 512MB RAM-a, 40GB memorije (32GB + 8GB microSD kartica), 1.3 MP prednju i 5MP stražnju kameru, te ostale značajke od čega je važno istaknuti solarne ćelije.

Možemo reći da dizajn uređaja izgleda impresivno. Crni mat dizajn i aluminijski poklopac baterije, maska su ovog smartphonea. Malo prije spomenuta solarna ćelija nalazi se na stražnjem poklopcu, te za razliku od ostalih pokušaja integracije ćelije na telefon, Amazon je to napravio sa stilom.

'Blaze' dolazi uz bateriju od 1700mAh što bi trebalo biti dovoljno za tri radna dana, a ukoliko ste na mjestu gdje sunce prožima vaš stol, možete slobodno staviti Blaze na punjenje.

Stražnja kamera navodno nije ništa posebno, dok se prednja kamera od 1.2 ističe svojom kvalitetom, navodi izvor blizak androidpolice.com.

Što se tiče Mirasol zaslona, navedeno je kako on također nije revolucionaran, no zanimljivo je da ne koristi tehnologiju pozadinskog osvjetljenja za prikazivanje teksta i slika, što znači da je Blaze energetski učinkovit uređaj.

Dok su hardwareske karakteristike vrlo impresivne, Amazon će objaviti i software za svoj Blaze, nešto slično kao što je HTC Sense ili Motorola MOTOBLUR. Software je u fazi razrade i pun je bugova, no u finalnoj inačici podržavati će čitanje dokumenata sa Amazon Drivea ili proizvode kupljene sa Amazon.com-a.

Nadalje, navedeno je kako će Amazon unaprijediti Andorid Gingerbread na Blaze korisničkom sučelju, odnosno dodati značajke poput animacije kod listanja stranica, te će cijeli operativni sistem biti u bojama Amazona, crno-narančasto.

Sve u svemu, Amazon vrlo ozbiljno priprema teren za budućnost, što sve više dokazuje svojim širenjem na mobilno tržište. Uređaj bi trebao stići tokom ljeta, a vi pogledajte nekoliko fotografija kako bi mogao izgledati.

Bi li kupili ovakav uređaj?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti