Amazon razmišlja o "pobunjeničkom savezu" protiv Microsofta

Plan Amazona je povezati se s kompanijama poput Dropboxa i Slacka kako bi drugim kompanijama nudili zajedničke i povezane usluge te tako konkurirali Microsoftu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.07.2021. / 09:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U posljednje vrijeme tijekom Amazonovih internih sastanaka sve se češće spominje Microsoft te se čini, prema medijskim natpisima, da su postali opsjednuti tom kompanijom. Iz Amazona kažu kako nisu fokusirani na svoje konkurente, no na svakom sastanku sve je vezano uz Microsoft, Microsoft, Microsoft, komentirala je za Business Insider osoba upoznata sa situacijom u kompaniji.

Slika nije dostupna Uništavao je konkurenciju, a radnike tretirao kao robote: Jeff Bezos napušta kormilo Amazona

Glavni razlog za to jest što Amazon nema vlastitog konkurenta za Office 365 koji (poslovnim) korisnicima nudi brojne alate - od Worda za pisanje do Teamsa i aplikacija za videokonferencije. Također, problem je što se smanjuje vodstvo Amazona i njihova Amazon Web Servicesa u odnosu na Microsoftov Azure na području cloud infrastrukture. Kako su to objasnili na Business Insideru, to znači da bi Microsoft mogao postati još veći konkurent AWS-u ako počne s agresivnijim povezivanjem 365 s Azureom prema većim korisnicima. AWS, s druge strane, nema takav portfelj aplikacija za produktivnost s kojima bi mogao konkurirati Microsoftu.

Kao rješenje iz Amazonu su počeli razmišljati o, kako su ga mediji nazvali, “pobunjeničkom savezu”. Naime, udruživanjem i povezivanjem s kompanijama poput Dropboxa i Slacka, velikim tvrtkama mogli bi po jednoj cijeni ponuditi skup aplikacija za produktivnost te ih integrirati u platformu Amazon Web Services kako bi korisnici prijavom na samo jedan račun pristupili svim tim uslugama.

Slika nije dostupna Preko 70.000 ljudi potpisalo peticiju kojom se traži da se najbogatijem čovjeku svijeta zabrani povratak na Zemlju

Korisnicima bi tako omogućili jednostavniju prijavu i upravljanje s više različitih proizvoda različitih kompanija, a u isto vrijeme ponudili bi im alternativu u odnosu na Microsoftove proizvode.

Ipak, za pokretanje takvog saveza protiv Microsofta proći će još neko vrijeme. Prve ideje i pregovori s potencijalnim partnerima počeli su prije više od godine dana, no do sada još nisu donesene neke konkretne odluke.

Izvor: Yahoo
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti