Sredinom srpnja, nabogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos vinut će se put svemira zajedno s bratom Markom i dvije druge osobe. Na rub svemira u letu koji će trajati tek 11 minuta, ponijet će ih raketa New Shepard, koju je proizvela tvrtka Blue Origin, koja je u Bezosovom vlasništvu.

No, nakon njegove najave da će poletjeti do ruba svemira, Bezos sigurno nije očekivao da će deseci tisuća ljudi potpisati peticiju u kojoj se traži da mu se jednom kad se vine gore, zabrani povratak na Zemlju.

Peticija nosi prilično nedvosmislen naziv, Ne dozvolite Jeffu Bezosu da se vrati na Zemlju, a cilj joj je prikupiti 75.000 potpisa. Dosad su prikupili preko 72.000 potpisa, što zapravo znači da će do ciljanih 75.000 potpisa doći vjerojatno već do kraja dana.

U peticiji se navodi da "milijarderi ne bi trebali postojati... ni na Zemlji, ni u svemiru, ali ako se odluče za svemir, onda bi tamo trebali i ostati".

Ispod peticije su potpisnici ostavili i mnoštvo komentara, koji su po Bezosa redom negativni, kao i po Amazon.

Kad je riječ o reakcijama na društvenim mrežama na navedenu peticiju, one su podijeljene i variraju od podrške do indiferentnosti.

Jeff Bezos, naravno, nije jedini milijarder koji želi poletjeti u svemir. Tu je i planetarno poznati drugi najbogatiji čovjek na svijetu, ELon Musk (vlasnik Tesle i SpaceX-a) te Eichard Branson, osnivač Virgin Grupe koja ima i svoj svemirski program Virgin Galactic.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju