Istraživanja provedena u Americi pokazuju kako oko dvije trećine njihovih građana nema ništa protiv toga da budu prijatelji sa svojim roditeljima na Facebooku.

No ostale brojke pokazuju kako 16% studenata traži da njihovi roditelji, prije nego se prikljuuče društveni mrežama, moraju postati prvo njihovi prijatelji, dok ih je 38% izjavilo kako su jednostavno ignorirali zahtjev prijateljstva svojih roditelja.

Kristen Campbell iz Kaplan Test Prep istraživanje je provela na preko 2,000 učenika u dobi od 16 do 18 godina, te istaknula kako Facebook nastavlja biti nova, stalno evolvirajuća granica povezanosti roditelja i djeteta.

Facebook omogućuje mladima kako bi bili nezavisni i dio svog života zadržali privatnim unatoč vrlo aktivnom korištenju Facebooka njihovih roditelja, istaknula je Campell.

'Ovo je nova generacija koja komunicira putem elektroničkih naprava, te smo svjesni da su u današnje vrijeme stvoreni novi putevi komunikacije.', napominje Campell te dodaje kako u nekim slučajevima roditelji i njihova djeca vode odvojene živote na Facebooku, dok 82% ispitanika tvrti kako su njihovi roditelji preuključeni ili nešto manje uključeni u njihove studentske živote.

Pomognite nam u istraživanju i podijelite ovu anketu sa vašim prijateljima na Facebooku i Twitteru. Rezultate ćemo objaviti u nedjelju na našem webu. Hvala!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju