Apetiti rastu: Glovo širi svoje poslovanje u Africi i najavljuje nova ulaganja

Tijekom početne faze novog proširenja, tvrtka planira udvostručiti broj zaposlenih i dodati još 200 zaposlenika u cijeloj regiji do kraja 2022. godine.

Martina Čizmić | 09.09.2021. / 14:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glovo nastavlja sa širenjem svog poslovanja i izvan granica Europe. Tako su najavili širenje poslovanja u Africi i to na Ganu i Tunis, čim se broj zemalja u kojima Glovo posluje na tom kontinentu penje na sedam. Kako ističu, novim proširenjem dodatnih će 6,5 milijuna ljudi moći pristupiti Glovo aplikaciji.

Dosadašnje ulaganje Glova u regiju, ističu iz tvrtke, vrijedno je ukupno 25 milijuna eura (30 milijuna dolara), a tvrtka očekuje da će u sljedećih 12 mjeseci uložiti dodatnih 50 milijuna eura (60 milijuna dolara) kako bi se dodatno ubrzalo širenje poslovanja. Glovo vjeruje da postoje brojna izrazito važna tržišta u Africi koja su trenutno nedovoljno pokrivena te prepoznaje jedinstvenu priliku za platformu među lokalnim zajednicama na način da podrži neovisna poduzeća i omogući im online doseg do novih kupaca.

Slika nije dostupna Nema više Pauze: Glovo preuzeo njihovo cjelokupno poslovanje u Hrvatskoj

Naše širenje poslovanja u Nigeriji, Gani i predstojeće pokretanje poslovanja u Tunisu nešto je što planiramo već duže vrijeme i sjajan je osjećaj što smo to sada i ostvarili. U Africi je došlo do neviđenog skoka u dostavi na zahtjev, a širenje naših usluga u nove zemlje i gradove odraz je tog trenda i dokaz naše predanosti ovom kontinentu. Radujemo se što ćemo omogućiti dostupnost hrane, farmaceutskih i maloprodajnih proizvoda našim novim korisnicima, istaknuo je William Benthall, generalni direktor Glova za Subsaharsku Afriku.

Kako je dodao, aplikacija Glovo već je dostupna u Maroku, Ugandi, Keniji, Gani, Obali Bjelokosti i Nigeriji, pružajući svoje usluge u više od 40 gradova, za više od 300.000 korisnika, 8.000 restorana i 12.000 dostavljača. Glovo je u započeo svoje poslovanje u Akri u Gani ranije ove godine, potom u gradu Tema prošlog mjeseca, a očekuje se da će u listopadu ove godine započeti poslovanje u gradu Tunis u Tunisu.

Glovo već ima ključne lokalne timove u zemljama u Africi gdje je prisutan, a tvrtka je i dalje predana svojoj politici zapošljavanja vrhunskih lokalnih talenata. Tijekom početne faze novog proširenja, tvrtka planira udvostručiti broj zaposlenih i dodati još 200 zaposlenika u cijeloj regiji do kraja 2022. godine.

Slika nije dostupna Bolt, Glovo, Wolt i Delivery Hero udružili snage kako bi se regulirao platformski rad u Europi

Jako smo uzbuđeni zbog proširenja naših usluga u Africi, posebice zbog uvođenja Glova u nove gradove u Gani i pokretanja poslovanja u Tunisu. Naša vizija je omogućiti svima lak pristup bilo čemu u njihovom gradu, a naša je platforma najbolja u povezivanju korisnika i tvrtki, od kojih su većina lokalni restorani i neovisne trgovine. Vjerujemo da u ovim zemljama postoji ogromna prilika za ubrzanje procesa digitalizacije i zadovoljavanje rastuće potražnje za internetskom kupovinom i dostavom. Također, blisko surađujemo s našim lokalnim partnerima na tržištu te radimo na isporuci njihove robe novim korisnicima putem aplikacije, dodao je Sacha Michaud, suosnivač Glova.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti