Apple bi za dvije godine mogao predstaviti savitljivi iPhone

Trenutačna očekivanja ekipe iz Applea jest da će 2023. predstaviti iPhone sa savitljivim ekranom te bi tada mogli isporučiti do 20 milijuna komada tog uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.05.2021. / 09:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako su savitljivi telefoni trenutačno rezervirani za skupinu korisnika koju nazivamo “early adopters”, odnosno ponajviše za tehnološke entuzijaste koji među prvima žele uživati u novim tehnologijama, u budućnosti bi njihov značaj mogao biti puno veći. Poznati analitičar Ming Chi-Kuo vjeruje kako bi s vremenom granica između pametnih telefona i tableta, ali čak i prijenosnih računala mogla biti sve tanja, zahvaljujući upravo dizajnu uređaja sa savitljivim ekranima. U takvoj situaciji, najveći pobjednik na tržištu savitljivih uređaja, vjeruje Kuo, trebao bi biti - Apple.

Slika nije dostupna Najpoznatiji Appleov analitičar objavio podatke o modelima iPhonea koje će predstaviti sljedeće godine

Službeno, naravno, iz Applea niti ne spominju savitljivi iPhone, no podaci koje se dokopao Kuo preko svojih izvora iz mobilne industrije, koji su se do sada pokazali vrlo pouzdanima, kažu kako bi Apple takav telefon mogao predstaviti 2023. Pri razvoju takva savitljiva ekrana, surađivat će sa svojim najvećim konkurentom, ali i partnerom Samsungom koji bi trebao biti zadužen za proizvodnju savitljivih ekrana.

Ambicije Applea prilično su velike te očekuju kako bi tijekom 2023. mogli isporučiti između 15 i 20 milijuna savitljivih iPhonea. Naravno, kako nas do toga dijele još dvije godine, svašta se može promijeniti, no trenutačno su takva razmišljanja i očekivanja direktora Applea. Što se izgleda samog telefona tiče, o tome nema nikakvih informacija. Spominje se kako bi dijagonala ekrana mogla iznositi između 7,5 i, vjerojatnije, 8 inča te nije poznato hoće li Apple koristiti dizajn poput Galaxy Z Folda ili Galaxy Z Flipa, a uvijek postoji mogućnost da se odluče na neki potpuno novi dizajn.

Predstavljanje modela iPhone SE Procurile glasine o dva nova modela najjeftinijeg iPhonea

Trenutačni lider na tržištu savitljivih pametnih telefona je Samsung, čiji novi model Galaxy Z Fold 3 na tržištu očekujemo uskoro, a modele sa savitljivim ekranima već su predstavili i Huawei, Motorola i kineska kompanija Royole. Sa sve boljom tehnologijom i, nadamo se, pristupačnijim cijenama, za očekivati je da će savitljivi telefoni tijekom sljedećih nekoliko godina postati sve popularniji, a rastu njihove popularnosti mogao bi doprinijeti i Apple.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti