Apple ima veliku prednost pred konkurentima - svoje obožavatelje

Novi Apple iPhone 8 trebao bi biti predstavljen do kraja godine, a čak 92 posto vlasnika iPhonea želi svoj postojeći uređaj zamijeniti upravo njime.

Martina Čizmić | 18.05.2017. / 08:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bez obzira na uređaje koji su im u pripremi, a iPhone 8 bi trebao biti predstavljen javnosti do kraja godine, Apple je uvijek korak ispred svoje konkurencije.

Obožavatelji Apple proizvoda poznati su po svojoj vjernosti brandu, bez obzira na sve. Tako je istraživanje AlphaWise pokazalo da čak 92 posto ispitanika, vlasnika iPhonea, planira kupiti novi Appleov uređaj u sljedećih godinu dana.

Za usporebu, ostali proizvođači baš i nemaju toliko vjernu sljedbu. Kod Samsunga je taj postotak 77 posto, LG 59 posto, Motorola 56, a nekad veoma popularna Nokia je posljednja s tek 42 posto.

Iako je tijekom proteklih mjeseci Apple zabilježio nešto manju prodaju iPhonea, prvi čovjek Applea, Tim Cook smatra da je glavni razlog za to upravo nadolazeći iPhone 8.

"Vjerujemo da je razlog za to ranije i sve češće informacije o budućim iPhoneima", rekao je Cook predstavljajući poslovne rezultate tvrtke.

Inače, analitičari predviđaju izvrsne poslovne rezultate za Apple do kraja godine i očekuju rast vrijednosti dionica za impresivnih 18 posto.

Uz toliko vjernih obožavatelja koji jedva čekaju kupiti novi iPhone 8, Apple ne mora strahovati da ta predviđanja neće i ostvariti.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti