Apple obnovio liniju MacBook Proa

Nakon što je tokom podneva Apple Store bio 'down' bilo je za očekivate neke novitete. Čega sve ima novoga na Apple Strore-u?

Zimo Zimo Zimo | 24.02.2011. / 15:01

Apple obnovio liniju MacBook Proa

Nakon što je tokom podneva Apple Store bio 'down' bilo je za očekivati neke novitete. Čega sve ima novoga na Apple Strore-u?

Glasine su bile točne. Novi modeli MacBook Proa izašli su danas, upravo na dan kada je rođen Steve Jobs.

Modeli nisu donjeli ništa novog na dizajnu, već su samo obnovljeni tehničkim detaljima u koraku sa napredkom tehnologije.

Svi novi modeli MacBook Proa dolaze sa Thunderboltom - Intelovom Lightpeak tehnologijom povezivanja velikih brzina, te uz to dolazi i novi nadograđeni procesori i grafički čipovi. Svi modeli sadrže Facetime HD kameru (snimanje u 720p) koja zamjenjuje dosadašnju iSight kameru.

Ukoliko ćete poželjeti koristiti FaceTime aplikaciju, koja je ujedno izašla iz bete, morat ćete odvojiti 99 centi na Mac App Storeu.

Novi MacBook Pro modeli imaju isto unibody kučište kao i prethodni modeli. Cijene nvoih 13 i 15 inčnih modela imaju cijenu kao i prije odnosno 1199$ te 1799$, dok 17 inčni model od sada ima quadcore 2.2GHz procesor i 750GB HDD-a, sa cijenom nešto većom u odnosnu na prijašnje 17' modele -- 2499$.

Usporedbu i tehničke karakteristike možete pogledati na službenoj Appleovoj stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti