Apple predstavio iPad2. Što sve trebate znati?

Veliko oduševljenje je izazvala pojava Steve Jobsa na pozornici, gdje je predstavio novi iPad2 i ostale novitete. Pogledajte kratak sažetak.

Zimo Zimo Zimo | 02.03.2011. / 20:51

Apple predstavio iPad2. Što sve trebate znati?

Veliko oduševljenje izazvala je pojava Steve Jobsa na pozornici, gdje je predstavio novi iPad2 i ostale novitete. Pogledajte kratak sažetak.

Ljudi su sa velikim očekivanjem čekali pojavljivljivanje Appleovog šefa Steve Jobsa kojeg su pozdravili velikim pljeskom. Što nam je sve Steve danas predstavio?

Za uvod spomenut ćemo neke impresivne brojke kojima se hvali Apple. Naime , korisnici su preuzeli preko 100 milijuna e-knjiga u samo godinu dana, te su predstavili suradnju sa Random Houseom kojim će iTunesi biti bogatiji za 17,000 knjiga.

Također, Apple raspolaže sa preko 200 milijuna otvorenih računa na iTunesima, što je lako moguće da je i trenutno najveća brojka na internetu, dok je App Store isplatio 2 milijarde dolara developerima. Apple je nedavno isporučio i svoj 100 milijunti iPhone.

No glavna riječ se ipak odvijala oko novog iPada. Naime, Apple je od travnja do kraja prošle godine prodao preko 15 milijuna iPada, što znači da je ta brojka veća nego broj ukupno prodanih tablet PC-a na tržištu.

Impresivne su i brojke raspoloživih aplikacija za iPad u App Storeu, čak 65,000 što je prilično više nego za Android koji ima, hmm, 100 aplikacija.


iPad 2


Novi iPad 2 ima novi A5 dual-core procesor koji je dvostruko brži od svog prethodnika A4, te ima čak 9 puta brži grafički procesor. Tu je i dugo očekivana kamera sa prednje i stražnje strane, a sam tablet je čak 33 posto tanji nego prijašnji model, čime je sam uređaj postao i lakši.

Baterija i dalje drži do 10h, a cijena su slične kao i prošlogodišnji modeli. Za 16GB WiFi model morati ćete izdvojiti 499$, dok za WiFi + 3G 629$. Najskuplji je 64GB WiFI+3G koji košta 829$. iPad 2 u prodaju kreće 11. ožujka u više od 25 zemalja.

Jobs je predstavio i novi prekrivač za iPad2 koji radi na principu magneta, izrađen je od mikrovlakana i čisti vaš zaslon od otisaka prstiju. Pokrivač od mikrovlakana košta 39$, dok kožni košta nešto više, odnosno 69$.

Apple iPad 2 dolazi sa posljednjom inačicom operativnog sistema iOS 4.3 koji ima unaprijeđene performanse Safarija, Nitro JavaScript i iTunes share-ing.


iMovie i GarageBand


Nakon što su predstavili iPad i iOS 4.3., ekipa Apple predstavila je i nove, poboljšane aplikacije iMovie i GarageBand. Za samo 4.99$ moći ćete kupiti ove aplikacije koje donose odlične nove mogućnosti.

iMovie, aplikacija za uređivanje videa dolazi sa novim temama, preko 50 novih audio efekata, te mogućnostima za dijeljene vaših filmova putem YouTubea, Facebooka, Vimea, CNN iReporta ili iTunesa.

 

GarageBand ima instrumente koji su osjetljivi na dodir, pa tako možete svirati recimo piano ili orgulje tiše ili glasnije i to sve zahvaljujući žiroskopu. U GarageBandu se nalazi i bubnjevi, gitarska pojačala i tzv. 'Pametna gitara' za koju ne morate imati glazbenog znanja da bi je svirali. U GarageBandu možete snimati audio i midi zapise do 8 kanala.

Ovo bi bio kratak sažetak novosti koje je Apple danas predstavio. Više informacija kao i razne videe, možete pogledati na službenoj Appleovoj stranici.

Što mislite o novom iPad2? Hoćete li ga kupiti kad stigne?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti