Apple predstavio Mountain Lion OS, priprema se za kinesko tržište

Apple je na WWDC konferenciji detaljnije predstavio novi Mountain Lion OS i otkrio pripremu za kinesko tržište.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 11.06.2012. / 20:22

Apple predstavio Mountain Lion OS, priprema se za kinesko tržište

Mac danas ima 66 milijuna korisnika, trostruko više nego prije pet godina. Ukupno je prodano 27 milijuna Lion OS-a, što je najprodavanija verzija za Apple.

Na Mountain Lion dolazi više od 200 novih značajka, a danas će biti predstavljeno njih 8.

iCloud trenutno ima oko 125 milijuna registriranih korisnika, od sada dolazi integriran u OS i sav sadržaj sinkroniziran je na svim vašim uređajima.

Najvažnije aplikacije za iCloud trenutno su Messages, Reminders i Notes. Naravno, dolaze i aplikacije za dokumente u cloudu. Reminders od sada podržava i lokacijski temeljene podsjetnike. Ako radite na svom Macu i na iPhoneu dobijete poruku, Messages omogućuje odgovaranje na poruku na Macu.

Sinkronizacija između iPhonea i Maca prilikom rada u Pages traje oko 5 sekundi.

Apple je odlučio uvesti diktiranje na Mac - od sada možete diktirati svom Facebook profilu, ili drugim aplikacijama poput MS Word ako želite.

Safari je sinkroniziran na svim uređajima. iCloud tabovi omogućuju pregled na svim uređajima - klikom nastavljate pregledavanje gdje ste stali.

Power Nap - Mac se sada sinkronizira i ažurira kada je offline.

Airplay Mirroring - najlakši način za stavljanje sadržaja na zaslon, bežično na TV u 1080p kvaliteti.

GameCenter dolazi na Mac, na istoj platformi kao i na mobilnim uređajima. Multiplayer podržava Mac to Mac ali i igru među različitim uređajima - moguće je igrati na Macu protiv nekog na iPhoneu ili iPadu.

Apple se priprema za kinesko tržište. Novi rječnici, metode unosa, fontovi, podrška za Baidu i druge društvene mreže. 'Pripremite svoje aplikacije za Kinu'.

Mountain Lion OS u prodaju dolazi sljedeći mjesec s cijenom od $19,99.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti