Apple priprema 5G iPhone s Intelovim čipom

Apple se intenzivno priprema za novu generaciju mobilnih mreža, kao partner se nameće Intel.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 20.11.2017. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dugo je Apple u svoje uređaje iPhone i iPad ugrađivao Qualcommove čipove, sve je izgledalo kao savršeno partnerstvo, ali onda su se stvari počele mijenjati. Bilo je tu i sudskih tužbi, padale su “teške riječi”, pa je malo-pomalo uz Qualcommove Apple u svoje mobilne uređaje počeo integrirati i Intelove čipove. Ta je era otvorena s modelima pametnih telefona iPhone 7 i iPhone 7 Plus, a kako sada izgleda, Apple bi u skoroj budućnosti u potpunosti mogao izabrati Intel kao jedinog pouzdanog i pravog partnera.

Barem bi se tako moglo zaključiti po “insajderskim” naklapanjima koja dolaze s tehnoloških i financijskih tržišta, a prema kojima se Apple priprema za proizvodnju iPhone modela koji će podržavati 5G LTE mrežu, i to u suradnji upravo s Intelom. Navedena 5G mreža u skoroj će budućnosti postati standard, poglavito na tržištima i u zemljama koje običavamo zvati naprednima, stoga Apple kao jedan od najvećih i najcjenjenijih proizvođača pametnih telefona na svijetu mora biti u trendu, ako već nije predvodnik.

Činjenica je kako su u ovom trenutku Qualcommovi 5G čipovi napredniji od onih koje proizvodi Intel, no i to bi se trebalo promijeniti, jer navodno “nekoliko tisuća” Intelovih zaposlenika vrlo intenzivno radi na poboljšanju njihovih 5G čipova. Upravo ti novi čipovi trebali bi postati integralni dio iPhonea, ali ne prije 2019. ili 2020., govore trenutačne špekulacije. Kao što je to već tradicija, iz Applea nema nikakvih komentara vezanih uz ove, zasad još uvijek nepotvrđene vijesti…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti