Apple priprema čak 4 telefona za sljedeću godinu

Za ovu godinu nema nekih velikih najava vezanih za nadolazeće modele iPhonea, no zato bi ljubitelji Applea na svoje trebali doći sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.07.2019. / 09:47

iPhone Xs i iPhone Xs Max (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još je ostalo oko dva mjeseca do tradicionalne Appleove konferencije na kojoj će Tim Cook predstaviti nove modele iPhonea koje su pripremali posljednjih godinu dana. Sve glasine koje smo do sada mogli čuti govore kako od novih modela ne treba očekivati nikakve velike novitete (neki novinari čak govore o "dosadnoj nadogradnji iPhonea"), već samo unutarnja poboljšanja, bolje kamere i kozmetičke promjene. Prema analitičarima Rosenblatta, to neće oduševiti ljubitelje kompanije i neće se dobro odraziti na prodaju telefona u sljedećim kvartalima.

Slika nije dostupna Priprema li Apple savitljivi 5G iPad?

Mnogo bolju situaciju s prodajom telefona možemo očekivati godinu dana kasnije kada će Apple predstaviti 4 modela iPhonea – od novog jeftinijeg uređaja (nasljednika modela SE) pa do najvećeg telefona s dijagonalom ekrana od čak 6,7 inča. Najjeftiniji iPhone bio bi nova verzija modela 8 s manjim ekranom (vjerojatno 4,7 inča), ali s novijim hardverom, dok bi sva tri velika modela trebala imati OLED ekrane.

Sljedeće godine Apple bi se trebao odlučiti i na promjenu dijagonala ekrana u odnosu na aktualne modele pa će tako najmanji model imati 5,4-inčni OLED ekran, model srednje veličine imat će 6,1-inčni, dok će najveći uređaj imati već spomenutih 6,7 inča. Novi modeli (iako možda ne svi) imat će i naprednu 3D tehnologiju u stražnjim kamerama koja bi trebala omogućiti još bolji doživljaj proširene stvarnosti, a s telefonima predstavljenima sljedeće godine Apple bi svojim korisnicima napokon trebao donijeti podršku za 5G mobilne mreže.

iPhone Opcije za koje možda niste znali: Trikovi za korištenje Safarija na iPhoneu i iPadu

Što se predviđanja o prodaji telefona tiče, za ovu se godinu očekuje prodaja oko 180 milijuna Appleovih telefona, dok bi situacija trebala biti bolja 2020., kada analitičari očekuju da bi Apple mogao prodati oko 195 milijuna telefona.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se situacija s Huaweijem odraziti i na nešto bolju prodaju iPhonea – kineske kompanija drži drugo mjesto na globalom tržištu pametnih telefona, no zbog dobro poznatih problema s Trumpom slijedi im veliki pad prodaje telefona i pitanje je kojim će se brendovima prikloniti korisnici koji su razmišljali o novom Huaweijevu telefonu.

Izvor: 9to5Mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti