Apple u potpunosti odustaje od jednog modela iPhonea

Informacije o otkazivanju modela koji su trebali predstaviti 2024. godine, pozdravili su iz proizvođača čipova Qualcomm.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.01.2023. / 09:31

iPhone (Foto: Afp)

iPhone SE najjeftiniji je Appleov pametni telefon koji dolazi s brojnim kompromisima poput zastarjelog dizajna, malog ekrana (za današnje pojmove), nema podrške za 4G itd. Već neko vrijeme mrežom su kružile informacije kako Apple priprema novu verziju ovog uređaja na kojoj će ispraviti spomenute nedostatke te bi četvrta generacija modela SE napokon trebala donijeti moderniji dizajn, veći ekran i podršku za 5G.

Apple iPhone 14 i Apple iPhone 14 Plus U Appleu su ozbiljno zabrinuti zbog jednog modela iPhonea

Apple je planirao taj model predstaviti sljedeće godine, no kako je ovaj tjedan objavio analitičar Ming-Chi Kuo, od toga neće biti ništa. Njegovi izvori kažu kako je Apple u potpunosti odustao od njegova razvoja tako da bi ta odluka mogla označiti i konačan kraj za ovu seriju jeftinijih Appleovih telefona.

Ova informacija ipak nikoga ne bi trebala iznenaditi, niti šokirati jer je već prošli mjesec objavljeno kako Apple razmišlja o odgodi ili potpunom otkazivanju razvoja novog iPhonea SE. Ipak, zahvaljujući Kuou sada smo saznali i jedan od važnih razloga zbog kojih su se iz Applea odlučili na ovaj potez.

Naime, novi SE trebao je imati i novi Appleov mobilni čip s podrškom za 5G, no od njega su odustali jer njegove performanse nisu u rangu s performasama Qualcommova čipa koji se trenutačno koristi u iPhoneu. Novi SE trebao je biti test za Appleov čip, a ako se taj test pokaže uspješnim, isti bi se čipovi ugrađivali i u modele iPhonea 16 koje će Cookova tvrtka predstaviti u rujnu 2024.

Slika nije dostupna Jedna od najpopularnijih igara mogla bi se vratiti na iPhone?

No čini se da od toga neće biti ništa pa Kuo kaže kako je najveći pobjednik ove situacije Qualcomm jer to znači da će Apple i dalje nastaviti s korištenjem njihovih čipova u svojim telefonima.

Izvor: 9to5 Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti