Apple za ovu godinu priprema brojne nove proizvode, uključujući jeftiniji iPad, novi pametni sat i, naravno, iPhone

Apple će pokušati ispuniti zacrtane planove za ovu godinu usprkos koronavirusu pa tako u 2020. možemo očekivati nove modele HomePoda, Apple TV-a, iMaca, jeftinijeg iPada i novu generaciju iPhonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.03.2020. / 10:16

Apple, ilustracija (Foto: AFP)

Kao i zaposlenici brojnih drugih kompanija, tako je i ekipa iz Applea ovaj mjesec privremeno napustila urede i svoj posao nastavila iz topline svog doma. Ta tranzicija nekima nije bila jednostavna jer je Apple poznat po svojoj tajnovitosti s kojom pokušavaju spriječiti curenje informacija o novim proizvodima (što je sve teže), a rad od kuće nosi i brojne potencijalne sigurnosne probleme.

Novi modeli iPhonea Hoće li Apple ove godine predstaviti novu generaciju telefona ili će iPhone 12 odgoditi za 2021.?

Ipak, posljednje medijske informacije govore kako su se zaposlenici priviknuli na nove uvjete rada te da razvoj novih proizvoda teče manje-više prema ranije zacrtanom rasporedu. Najveći broj ljubitelja kompanije zanimaju informacije o nadolazećim modelima iPhonea. Neke nedavne glasine govorile su kako postoji mogućnosti da ove godine uopće ne vidimo tri modela iPhonea 12, no posljednje informacije koje su objavili novinari Bloomberga kažu da vjerojatno ipak neće biti kašnjenja te da najesen zaista možemo očekivati nove Appleove telefone.

No osim samih telefona, kompanija za 2020. priprema brojne nove uređaje – novi MacBook Air predstavljen je nedavno, a Cook i ekipa u planu imaju još jedno računalo – novu generaciju iMaca, ali i nove modele Apple Watcha, pametnog zvučnika HomePod, jeftinije modele iPada te novu generaciju Apple TV-a. Također, u planu su i redovne nadogradnje softvera pa do kraja godine možemo očekivati iOS 14 i watchOS 7.

Pixel 4 (Foto: AFP) - 2 Google će u rat s Appleom i Samsungom krenuti – nižim cijenama

U Bloombergovu izvještaju govori se i o alatima koje zaposlenici koriste tijekom rada od kuće. Za komunikaciju koriste, naravno, FaceTime, ali i servise poput Slacka, Jabbera i WebExa. Također, Apple je odredio i koji zaposlenici mogu kući ponijeti buduće verzije softvera koje se trenutačno razvijaju, za što dopuštenje moraju dobiti samo od vrha kompanije, a isto odobrenje potrebno je i za nošenje novih verzija hardvera doma. Dosad su zaposlenici mogli nositi samo gotovo završene uređaje poput iPhonea i iPadova kući kako bi ih mogli testirati, dok sada mogu ponijeti rane verzije na čijem razvoju i usavršavanju nastavljaju unutar svoja četiri zida.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti