Apple zabilježio još jedan rekordan kvartal

I dok se druge kompanije bore da opstanu na tržištu, Appleu izgleda cvjetaju ruže na široko.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.10.2014. / 11:37

Apple zabilježio još jedan rekordan kvartal

I dok se druge kompanije bore da opstanu na tržištu, Appleu izgleda cvjetaju ruže na široko.

Posljednji kvartal bio je rekordan kvartal za ovo doba godine, pa je tako zabilježeno 39.3 milijuna prodanih iPhonea, 12.3 milijuna iPada i 5.5 milijuna Macova.

Naime, prošle godine u istom razdoblju prodano je bilo 33.7 iPhonea, 14.08 milijuna iPada i 4.57 milijuna Macova, što je donijelo novi profit u Appleove, ionako prepune blagajne.

Dioničari su malo zabrinuti radi pada prodaje iPada, no Tim Cook se ogradio riječima kako vjeruje da će iPad i dalje bilježiti odličnu prodaju, te kako ni oni ne vole brojke u padu. Također, bitno je spomenuti da sljedeće godine na tržište dolazi Apple Watch koji bi polako mogao zamijeniti prihode od iPod-a, koji se još uvijek relativno dobro drži, unatoč sve slabijoj prodaji.

Apple je zabilježio rast prihoda od iPhonea s 19.5 milijardi dolara prošle godine, na 23.7 milijardi ove godine, dok su prihodi od iPada pali s 6.2 milijardi na 5.4 milijardi, no opet s druge strane prihodi od Mac računala narasli su s 5.6 milijardi na 6.6 milijardi.

Kako god bilo, Apple i dalje grabi sve većim koracima prema naprijed i još jednom dokazuje da se na njih itekako može računati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti