Appleov iWatch ne bi trebao odstupati od tradicionalnih satova [FOTO]

Hoće li Apple ikada objaviti iWatch ili je to samo mit pokazat će vrijeme, no postoji velika vjerojatnost da ćemo vidjeti nešto 'nosivih gadgeta'.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.03.2013. / 13:06

Appleov iWatch ne bi trebao odstupati od tradicionalnih satova [FOTO]

article-0-1896206D000005DC-498_634x382

Hoće li Apple ikada objaviti iWatch ili je to samo mit pokazat će vrijeme, no postoji velika vjerojatnost da ćemo vidjeti nešto 'nosivih gadgeta'.

Google sve više pažnje privlači svojim naočalama, nazovimo to 'nosivim gadgetom', a vjerujem da i ostali razmišljaju o novoj i velikoj industriji koja bi mogla pripasti upravo tim nosivim gadgetima. Apple, kao što smo već u nekoliko navrata pisali, navodno ima 100 inženjera koji rade na pametnom satu koji mediji nazivaju 'iWatch'.

S obzirom da već postoje neke informacije kako bi taj sat mogao izgledati, časopis MacUser na temelju svih pretpostavki izradio je koncept tog pametnog sata. Ono što znamo jest da je Apple zaštitio patent fleksibilnih zaslona, koji mogu prikazivati informacije bežično s portabilne elektroničke naprave — drugim riječima iPhonea.

Adam Banks, glavni urednik MacUsera istaknuo je kako su došli do zaključka da bi Appleov sat imao 'retro štih' odnosno kako bi podsjećao na 80-te, s kožnim remenom i dizajnom kućišta nalik iPhoneu 5.

Također, ekipa iz MacUser smatra da prva verzija sata neće imati web kameru, te će koristiti podatkovnoj promet sa iPhonea. Nadalje, smatra se kako bi Apple mogao unaprijediti trajanje baterije zahvaljujući tehnologiji koja bi preponzlaa kada podižete ruku da pogledate na sat — dakle u tom trenutku bi se zaslon automatski uključio.

Postoje i ostale naznake kako bi baterija mogla druže trajati, primjerice dijelovi baterije bi mogli biti smješteni u razločitim lokacijama u dodatnoj opremi, te kako bi uz sam sat mogli dolaziti i solarni paneli koji bi punili bateriju, ili bi pak mogli koristiti kinetičku energiju za punjenje.

Sve u svemu, možemo samo nagađati o tome što Apple sprema.

Via DailyMail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti