Appleovi inženjeri 7 godina radili su na novom uređaju, a sljedeći mjesec napokon će ga prikazati javnosti

Usprkos nekim glasinama kako je potrebno još vremena za njegovo usavršavanje, čini se kako Tim Cook više ne želi čekati i želi ga predstaviti što prije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.05.2023. / 09:21

Apple (Foto: Afp)

Apple već godinama u lipnju održava konferenciju WWDC na kojoj uz poneki hardverski novitet predstavlja i nove verzije svojih operativnih sustava. Za manje od mjesec dana očekujemo i ovogodišnje izdanje konferencije za koju interes vjerojatno nikada nije bio veći. Razlog za to je što bi Tim Cook i ekipa u lipnju trebali predstaviti svoj potpuno novi uređaj, naočale za virtualnu i proširenu stvarnost koje bi jednom, nagađa se, po svojoj važnosti mogle zamijeniti iPhone.

Tim Cook Umjetna inteligencija stiže i u buduće Appleove proizvode

Informacije o VR/AR uređaju čitamo mjesecima i dolaze od različitih izvora, a ovaj tjedan o Appleovim naočalama raspisali su se i na The Wall Street Journalu. I prema njihovim informacijama, taj uređaj nije finaliziran te inženjeri upozoravaju kako s njim ne bi trebali žuriti, no čini se kako Tim Cook ipak ne želi čekati i želi svijetu što prije predstaviti potpuno novi Appleov gadget na kojem rade čak sedam godina.

Ovaj uređaj, prema WSJ-u, korisnicima bi trebao pružiti doživljaj miksane realnosti, odnosno unutar ekrana imati prikaz virtualne stvarnosti, ali zahvaljujući vanjskim kamerama, u ekranima će moći vidjeti i svijet oko sebe. Mogućnosti takvog uređaja mogle bi biti fantastične, no tek trebamo u praksi vidjeti što je ekipa iz Applea smislila te na koji će se način najbolje moći uživati u sadržaju virtualne i proširene stvarnosti. Očekivanja bi, prema jednoj osobi koja je već isprobala testnu verziju uređaja, trebala biti velika jer je ta osoba ostala oduševljena s njegovim mogućnostima.

Krađa automobila Gradonačelnik New Yorka ima genijalno rješenje za problem krađe automobila: Pozvao je građane da koriste maleni Appleov gadget

Ono s čim sigurno nitko neće biti oduševljen jest cijena Appleova uređaja koja bi se trebala kretati oko 3 tisuće dolara. Također, novi izvještaj kaže kako i dalje postoji bojazan u kompaniji o potencijalnoj odgodi njegove prodaje te početak masovne proizvodnje ne treba očekivati prije prosinca ove godine.

Što je sve Apple pripremio, kako izgleda uređaj te kakve će biti njegove mogućnosti saznat ćemo jako brzo jer je konferencija na kojoj očekujemo predstavljanje najavljena za ponedjeljak 5. lipnja.

Izvor: The Wall Street Journal

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti