Asseco SEE preuzeo tvrtke IT Sistemi i eVision

Ovom akvizicijom ASEE dodatno učvršćuje svoju poziciju jedne od vodećih regionalnih kompanija u području digitalizacije poslovanja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.09.2021. / 16:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Asseco SEE (ASEE) dodatno je učvrstio poziciju jednog od regionalnih lidera u području digitalizacije poslovanja preuzimanjem kompanija IT Sistemi i eVision, koja je u 100-postotnom vlasništvu IT Sistema. Akvizicije IT Sistema, kao jedne od najvećih hrvatskih kompanija u području digitalizacije poslovanja i upravljanja dokumentima u velikim sustavima te eVisiona, specijaliziranog za Enterprise Information Management (EIM), u potpunosti su u skladu sa strategijom ASEE da uključivanjem novih članica u grupaciju neprestano proširuje svoju ponudu proizvoda i usluga primjenom suvremenih tehnologija i inovacija. Istovremeno, postojećim i budućim klijentima nudi cjelovitu podršku u digitalizaciji njihovih poslovnih procesa te nameće tržišne trendove.

Damir Popović, CEO tvrtke IT Sistemi tim je povodom izjavio: Svaka kompanija je živi organizam, koji se razvija i raste baš kao i ljudi koji ju stvaraju. Upravo zahvaljujući našim zaposlenicima osmišljavali smo i razvijali vlastite proizvode i rješenja čiju su inovativnost i vrijednost prepoznale brojne domaće i inozemne organizacije. Zato naš ulazak u ASEE Grupu vidim prvenstveno kao krunu našeg dosadašnjeg rada te kao izvrsnu priliku za daljnji razvoj naših stručnjaka u tehnološki naprednom, globalnom okruženju, kojem i oni imaju puno toga za ponuditi. Siguran sam da ćemo zajedno ostvarivati još bolje poslovne rezultate te osigurati zadovoljstvo kako naših djelatnika, tako i korisnika i partnera.

Marek Sieczak, COO ASEE Grupe, komentirao je: Kako bismo svojim klijentima davali najnapredniju podršku u području digitalizacije, poseban naglasak stavili smo na Business Process Management i Content Management, područja koja oplemenjuju naše proizvode i daju dodatnu vrijednost našim klijentima. Ovaj segment rješenja i usluga bit će zasebna vertikala našeg poslovanja na razini ASEE Grupe. Na taj način otvaramo mogućnost potpune internacionalizacije rješenja i znanja iz ove domene koje danas postoje u hrvatskim kompanijama IT Sistemi i eVision, uz već postojeće ASEE timove u Rumunjskoj i Srbiji. Zato mi je posebno drago da su nam se sa svojom ekspertizom i velikim iskustvom u ovom području pridružili timovi vrhunskih stručnjaka IT Sistema i eVisiona. Siguran sam da ćemo zajedno pružati klijentima još bolju uslugu na njihovom putu digitalizacije.

Dosadašnji čelnici Damir Popović i Zvonimir Mavretić i dalje ostaju u upravama ovih dviju kompanija.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti