Bečki 'selfie' muzej želi umjetnost učiniti privlačnijom mladoj generaciji

Muzej će biti otvoren šest mjeseci a potom bi se mogao preseliti i u druge gradove.

Martina Čizmić | 04.10.2019. / 16:15

Snimanje fotografija pametnim telefonom (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

 Beč u petak otvara muzej u kojem svojom "Instagram-friendly" politikom želi privući mlade, te im u interaktivnim prostorima omogućuje da stvore svoja vlastita umjetnička djela, piše BBC.

Sa zidovima u živim bojama i velikim predmetima, muzej ima sve što treba za savršene selfieje.

"Broj mladih koji idu u muzeje je pao, pa pokušavamo to pobijediti društvenim medijima", rekla je Petra Scharinger, sukreatorica 'nofilter_museuma'. "Oni vole živjeti online", kazala je.

Muzej koji ima 24 prostorije pun je interaktivnih izložaka s kojima se ljudi zaista mogu zabaviti, kazala je Scharinger.

Posjetitelji mogu naći savršene kulise za svoje fotografije - slikati se pred zidovima različitih boja i uzoraka, s hranom, u lopticama, za stolom s obitelji plišanih medvjeda u prirodnoj veličini.

Muzej će biti otvoren šest mjeseci a potom bi se mogao preseliti i u druge gradove. Cijena se kreće između 15 i 29 eura za 90 minuta posjeta.

'Nofilter_museum' se pridružuje velikom broju takvih ustanova širom svijeta koji ciljaju na korisnike društvenih medija, na instagramske manijake kojima je cilj stvoriti savršene fotografije i potom ih objaviti.

Veći broj instagramskih influencera već je pokazao interes za dolazak u muzej.

 

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti