Bellabeat lansirao novu verziju gadgeta za žene — Leaf Urban

Nakon vrlo uspješnog prvog Leaf Naturea, hrvatsko-slovenski startup Bellabeat lansirao je novu verziju svog popularnog gadgeta.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 26.07.2016. / 20:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za one manje upoznate, Leaf je dizajnerski privjesak za žene koji nudi pregršt informacija o zdravlju osobe koja ga nosi. Prva verzija Leaf Nature prodana je u preko 400.000 primjeraka diljem svijeta, pa su tako nakon prikupljenih povratnih informacija Bellabeatovci napravili unaprijeđeni gadget za žene koji sada nosi naziv Leaf Urban.

U Bellabeatu sve kreće od dizajna, pa tako suosnivačica Urška Sršen ističe kako su dizajneri obično izrađivali uređaje za žene u rozoj boji, što prema njima nije dizajn za žene. “Htjeli smo napraviti uređaj koji je prilagođen oblikom, veličinom i prema uvjetima kakvima žene zamišljaju dodatke za sebe”, dodaje Urška.

Leaf je uređaj koji je izrađen da pomogne ženama kako bi se aktivirale odmah kada je u pitanju njihovo zdravlje, što za Bellabeat znači ne samo mentalno zdravlje već i emocionalno blagostanje. Ovaj uređaj, koji više priliči zgodnom modnom dodatku nego vrlo moćnom uređaju, teži svega 18 grama, što znači da je vrlo praktičan pa ga tako možete zakačiti na majicu ili hlače, nositi na ruci ili oko vrata.

Uređaj će zatim mjeriti sve vaše fitness aktivnosti poput prijeđene udaljine i koraka, te potrošenih kalorije, dok će tijekom noći mjeriti kvalitetu vašeg dubokog sna, tako da ćete moći znati zašto se budite neispavani. Isto tako, uređaj vam daje informacije o menstrualnim ciklusima, te je dodan program za meditaciju kako bi se opustili ukoliko ste pod stresom, jer osim svega navedenoga, jedna od novih značajka Leaf Urbana je upravo mogućnost mjerenja stresa. Iako se ne može utjecati na vanjske uvijete, Leaf može na temelju ostalih podataka (spavanja, aktivnosti, menstrualnih ciklusa) predvidjeti kakvu razinu stresa imate.  Sve te informacije moći ćete pratiti na vašem iPhoneu ili Androidu.

Na kraju, Leaf Nature će biti jeftiniji od konkurenata, pa će tako srebrna verzija koštati 119 dolara, dok će rose gold koštati mrvicu više odnosno 129 dolara. Ako vam se ova priča čini zanimljiva, a trebala bi jer se radi o vašem zdravlju, onda se možete predbilježiti za narudžbu uređaja na službenim stranicama, a očekuje se kako će prvi proizvodi krenuti već krajem kolovoza.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti