Bill Gates: Leteći automobili nisu efikasan način kako prebaciti stvari s jednog na drugo mjesto

Bill Gates, bivši šef Microsofta u intervjuu za Wired pričao je o letećim automobilima, robotima koji pišu tekstove i svojim dobrotvornim radovima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 22.04.2013. / 19:15

Bill Gates: Leteći automobili nisu efikasan način kako prebaciti stvari s jednog na drugo mjesto

Bill Gates, bivši šef Microsofta u intervjuu za Wired pričao je o letećim automobilima, robotima koji pišu tekstove i svojim dobrotvornim radovima.

Peter Thiel, poznati investitor i jedan od pokretača PayPal-a istaknuo je kako nije zadovoljan načinom kako se razvija tehnologija, te kako smo već trebali imali leteće automobile umjesto 140 znakova — naravno ovdje Peter oslonio na Twitter.

Gates se ne slaže s Thielom jer kaže kako leteći automobili nisu efikasan način kako prebaciti stvari s jednog na drugo mjesto, te je istaknuo "Prije 20 godina imali smo ideju da informacije postanu dostupne na dohvat ruke. Sada, kada smo to uspjeli, svatko uzima zdravo za gotovo da može pogledati filmske recenzije, pratiti lokacije i naručiti stvari preko interneta. Volio bih da postoji način da oduzmemo sve ljudima na jedan dan kako bi shvatili kako je živjeti bez svega!"

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu dotaknuo se i teme Microsofta za koji kaže kako mu nedostaje odlazak na posao gdje su mijenjali način kako se programira, kako se vizualiziraju informacije, kreiraju dokumenti i kako se brainstorma.

Što se tiče budućnosti Gates kaže kako ćemo za 20 godina i dalje pričati o strahu od robota, odnosno onih koji pišu tekstove. "Ono što je jedinstveno kod ljudske inteligencije jest da će ona biti tema interesa za 20 godina. No najveća stvar u tom vremenskom razdoblju je kraj sveprisutnog računalstva, no stiže: vid, govor, rukopis, naočale, svaka površina bit će upravljiva, beskonačno strojno učenje, beskonačna pohrana podataka, beskonačna pouzdanost i to u suštini bez troškova."

Kako vi vidite idući 20 godina? Slažete li se s Gatesom da leteći automobili nisu najefikasniji način transporta?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti