BitChute: BitTorrentova alternativa YouTubeu

Servis BitChute YouTuberima želi vratiti slobodu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 01.02.2017. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Youtube je bez sumnje jedna od najboljih platformi na internetu kojoj je teško konkurirati, no u zadnje vrijeme ima svojih slabosti, posebno kada je u pitanju ostvarivanje zarade od kontroverznog sadržaja. Može li novi servis BitChute biti dovoljno dobra alternativa i riješiti ovaj problem?

YouTube svaki mjesec privlači milijarde posjetitelja, a mnogi na ovoj platformi svakodnevno gledaju originalne sadržaje njenih korisnika. Budući da mora zadovoljiti oglašivače, Youtube ima pravila prema kojima se zna koje se vrste sadržaja mogu unovčiti, što je nešto zbog čega se prošle godine tvrdilo da je riječ o cenzuri. No, što će se dogoditi ako bude postojala alternativa koja nema takva ograničenja? To je BitChute, video platforma bazirana na BitTorrentu koja za cilj ima korisnicima vratiti slobodu.

"Ideja je došla nakon povećane razine cenzure na velikim platformama. Zabrane, demonetizacija i mijenjanje algoritama kako bi došlo do slanja određenog sadržaja u zaborav, natjeralo nas je da napravimo nešto ovakvo", izjavio je za TorrentFreak osnivač BitChutea, Ray Vahey.

Kao što možete vidjeti iz naslovne fotografije, stranica ima sličan raspored i slične funkcije koje koristi i Youtube, a više o samom servisu možete saznati ovdje.

Izvor: Torrentfreak
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti