Bitcoin dosegao najveću vrijednost svih vremena

Cijena bitcoina dosegnula je najvišu razinu u povijesti, a što je potaknula rastuća potražnja ulagača, tvrde stručnjaci.

Hina | 05.03.2024. / 22:07

Kripto tokeni, ilustracija
Kripto tokeni, ilustracija (Foto: Getty Images)

Kriptovaluta je dosegla iznos od 69.000 dolara tijekom dana, premašivši prethodnu najvišu razinu u studenom 2021. godine.

Porast je uslijedio nakon što je kriptovaluta prošlog mjeseca dobila zeleno svjetlo za uključivanje u investicijske proizvode u SAD-u.

Američka komisija za vrijednosne papire i burzu nevoljko je početkom siječnja odobrila trgovanje prvim bitcoin fondovima kojima se trguje na burzi (ETF-ovima).

Tehnologija u industriji ljepote (Foto: L\'Oreal) Kako će izgledati budućnost kozmetičke industrije? Studenti mogu dati svoje kreativno rješenje

ETF prati cijenu imovine kao što su zlato, obveznice ili kriptovalute, što znači da ljudi mogu ulagati bez potrebe da sami kupuju imovinu.

Američki regulator ostao je skeptičan prema kriptovalutama, rekavši da u svojoj odluci nije odobrio niti podržao bitcoin.

Unatoč tome, taj je potez potaknuo val ulagača koji ulažu novac u spot bitcoin ETF-ove koje su pokrenule velike investicijske tvrtke poput BlackRocka i Fidelityja.

Kvantno računarstvo Kina ozbiljno kreće u novu eru: Žele biti tehnološki samodostatni

Bitcoin se približava sljedećem "prepolovljenju" u travnju koje ograničava stopu izdavanja novih virtualnih kovanica, a događa se otprilike svake četiri godine.

Očekivanja ograničene ponude uz rastuću potražnju ulagača potaknula su porast cijena, kažu stručnjaci.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti