Bitcoin i nakon podjele na Classic i Cash raste

Može li Bitcoin doseći vrijednost od 5000 dolara, kao što neki poznavatelji procjenjuju?

Martina Čizmić | 12.08.2017. / 11:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što se kriptovaluta Bitcoin razdvojila na dvije value - Bitcoin Classic i Bitcoin Cash, bilo je mnogo skeptika. Neki su smatrali da je to početak kraja Bitcoina, dok su drugi bili uvjereni da Bitcoin cash nikad neće zaživjeti.

No, Bitcoin je kratak pad vrijednosti višestruko nadoknadio već sljedećeg dana. Kraj je tjedna zaključio s vijednošću od nevjerojatnih 3800+ dolara (3200+ eura). To je rast od više od 25 posto samo u posljednjih tjedan dana. Od početka 2017. godine, Bitcoin je utrostručio svoju vrijednost.

Mnogi entuzijasti vjeruju da će Bitcoin u budućnosti postati "digitalno zlato" jer je broj dostupnih Bitcoina ograničen na 21 milijun, a potražnja raste iz dana u dan. Već sad je Bitcoin tri puta skuplji od zlata.

Grupa analitičara s Wall Streeta koja je napravila istraživanje, zaključila je kako bi, ukoliko čak i malen dio zlata, dionica ili obveznica bude povezan s Bitcoinom, njegova vrijednost mogla bi skočiti za nekoliko tisuća dolara.

Naravno, to je odmah potaknulo rasprave može li Bitcoin doseći vrijednost od 5000 dolara, kao što neki poznavatelji procjenjuju.

Ipak, skeptici upozoravaju kako nema garancije da će kriptovalute biti prisutne i u budućnosti, pa ni da će Bitcoin nastaviti takav rast.

Uostalom, do kraja godine ovu kriptovalutu bi moglo zadesiti još jedno dijeljenje zbog sve većeg interesa javnosti, a onda ćemo vidjeti u kom smjeru će se dalje kretati njegov rast i razvoj.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti