Tržište kriptovaluta ušlo je u drugi dan masovne rasprodaje, što je rezultiralo daljnjim padom vrijednosti najpopularnijih kriptovaluta.

Tako je bitcoin pao ispod 10 tisuća dolara, što je 19 posto niže u odnosu na jučer, a čime je gubitak na mjesečnoj razini dosegao gotovo 50 posto.

Padu vrijednosti, odnosno masovnoj rasprodaji bitcoina zasigurno je pridonijela vijest iz Rusije prema kojoj se rusko Ministarstvo financija priprema za donošenje novog zakona kojim bi se regulirale kriptovalute i ICO (Initial Coin Offering) u Rusiji.

Osim toga, ruski ministar komunikacija i masovnih medija Nikolaj Nikiforov rekao je kako nije vjerojatno da će Rusija legalizirati bitcoin.

Svoju je skepsu prema bitcoinu već ranije iznio i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Poznato je da kriptovalute nemaju potporu ni u čemu. Nemaju čvrstu vrijednost niti išta materijalno podupire ili osigurava njihovu vrijednost, izjavio je prije nekoliko dana Putin.

Brojni analitičari nagađaju kako je upravo jučerašnji i današnji pad vrijednosti kriptovaluta značio i pucanje balona na tržištu kriptovaluta te kako bi se sad cijene kriptovaluta trebale polako stabilizirati.

Na kojoj razini i u kojem vremenskom roku, nitko ne želi predviđati.