Bitcoin se oporavio nakon velikog pada koji je ukazao na slabosti tržišta

Bitcoin se u subotu oporavio nakon velikog pada koji je pogodio tržište kriptovaluta vrijedno 500 milijardi dolara.

B.F.M. | 23.12.2017. / 21:27

Bitcoin (Foto: AFP)
Bitcoin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bitcoin se od nedavnog pada oporavio te opet vrijedi oko 15 tisuća dolara. Ipak, neki investitori su zabrinuti zbog toga što je pad pokazao nesposobnost tržišta kriptovaluta da se nosi s velikim promjenama u potražnji.

Vrijednost Bitcoina počela je padati ranije ovog tjedna, kada je jedan od osnivača stranice bitcoin.com objavio da će prodati Bitocinove koje posjeduje.

Mati Greenspan, analitičar na eTorou, platformi za trgovanje, rekao je kako je jasno da "strah, nesigurnost i sumnja" vladaju tržištem.

Bitcoin je nedavno dosegnuo rekordnu vrijednost od gotovo 20 tisuća dolara, za što je, mnogi smatraju, zaslužna sve veća potražnja u Kini, u kojoj vlasti upozoravaju da se ta kriptovaluta koristi kako bi se iz Kine izveli novci.

Pad koji se u petak dogodio označio je mračniji kraj odlične godine za Bitcoin. Prije godinu dana, ta je kriptovaluta vrijedila manje od 1.000 dolara. Djelomični razlog za nagli rast je sve veći broj investitora koji su se odlučili na trgovanje u kriptovalutama.

Ranije ovog mjeseca, dvije velike američke burze omogućile su trgovanje u Bitcoinu, što će ga približiti velikim investitorima.

Nagli rast Bitcoina potaknuo je neke velike ličnosti financijskog tržišta da oglase alarm, te upozore da se radi o velikom mjehuru koji bi uskoro mogao eksplodirati.

Izvor: CNN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti