Bivši pirotehničar minsko polje zamijenio poljem lješnjaka

Nakon niza stresnih, i za život opasnih situacija, sve se promijenilo kada je Danijel upoznao svoju partnericu Moniku te minsko polje zamijenio mirnijim, poljem lješnjaka.

Zimo Zimo | 21.11.2023. / 11:39

Danijel Horvat i Monika Parat (Foto: Nova TV)

 Osma epizoda 'Startaj Hrvatska' donosi priču iz srca idilične Baranje o karameliziranim lješnjacima 'All Sweet', iza kojih stoje Danijel Horvat i Monika Parat.

Danijel, koji je 20 godina radio kao pirotehničar, vodio je izrazito stresan život, a sada kada je to promijenio, pronašao je ispunjenje u malim, slatkim stvarima.

Rizik u razminiranju je vrlo velik. Imao sam tijekom godina pet kritičnih situacija u kojima je doslovno nedostajao milimetar pomicanja upaljača neke mine da se aktivira. Stajao sam kod Gospića na dvije protupješačke mine. S jednom nogom na jednoj, s drugom na drugoj. Srećom, dogodilo se to da je tijekom vremena teren otvrdnuo, da je trava bila dobar sloj, pa pritisak mog tijela nije aktivirao ni jednu ni drugu minu. Kad sam shvatio što sam napravio, sjeo sam i počeo drhtati, otkrio je Danijel.

Nakon niza stresnih, i za život opasnih situacija, sve se promijenilo kada je Danijel upoznao svoju partnericu Moniku koja je, kako on kaže, najveći razlog zbog kojeg je napustio razminiranje. Odlaskom u mirovnu, započeo je posao s lješnjacima o kojima nije znao puno, a nije imao ni mehanike koja bi mu pomogla u poslu. Tijekom godina s Monikom je počeo proizvoditi karamelizirane lješnjake 'All Sweet' koji korijene vuku iz starinskog, tradicionalnog načina pripreme slastica, no tekstura i aroma su modernizirani, pa u njima mogu uživati sve generacije. Osnovni sastojak je lješnjak hrvatskog podrijetla, nema bojila i konzervansa, te su prirodno bogati vitaminom E, vitaminom B9, odnosno folnom kiselinom i manganom.

Kako su se Danijel i Monika snašli u ovom poslu i kako je nastao 'All Sweet', ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Startaj Hrvatska' u nedjelju od 16 sati na Novoj TV.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti