Blekko tražilica zadržava informacije korisnika samo 48h

Tražilica koja privukla podosta medijske pažnje, Blekko, objavila je kako će podatke korisnika zadržavati samo 48h, što je vrlo malo u odnosu na konkurenciju.

Zimo Zimo Zimo | 12.05.2011. / 17:06

Blekko tražilica zadržava informacije korisnika samo 48h

Tražilica koja privukla mnoog medijske pažnje, Blekko, objavila je kako će podatke korisnika zadržavati samo 48h, što je vrlo malo u odnosu na konkurenciju.

Naime, Yahoo je nedavno objavio kako pohranjuje podatke korisnika čak 18 mjeseci, što je ogroman broj u odnosu na prijašnji broj koji je iznosi samo 90 dana, dok Google od 2008. godine zadržava IP adrese korisnika devet mjeseci.

Za razliku od Yahooa i Google, Microsoftov Bing trenutno zadržava podatke šest mjeseci. Blekko je ovdje povukao odličan potez, te svojim korisnicima, koji se logiraju na njihovu tražilicu, uopće ne zadržava podatke, dakle imate odličnu privatnost.

Novi HTTPS sistem omogućavati će korisnicima automatsko preusmjeravanje na sigurnosne stranice ukoliko one to podržavaju. Druga stvar je da Blekko pruža svoji korisnicima koji se logiraju tzv. 'Super Privacy' i ono što je super za svakog korisnika, pretraživanje bez reklama.

Jeste li probali Blekko tražilicu? Što mislite o njoj?

Via SearchEngineLand

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti